Fazerille rakennettiin uutta biokattilalaitosta

Lahti Energia rakentaa Fazerille parhaillaan uutta energiantuotantolaitosta. Biokattilalaitoksella on tarkoitus tuottaa koko tehdasalueen tarvitsema höyry-, lämmitys- ja kylmäenergia. Uusi laitos tuottaa energiaa esimerkiksi Fazerin Lahden leipomon, myllyn, hapankorpputehtaan ja ksylitolitehtaan tarpeisiin. Laitoskokonaisuuteen kuuluu biokattilan lisäksi kaasukattila, joka toimii höyryakkuna ja varakattilana. Projekti alkoi alkusyksyllä 2019, ja vuonna 2020 hanke eteni rakennusvaiheeseen. Tavoitteena on, että biokattilalaitos aloittaa lämmöntuotannon viimeistään kesällä 2021.

Rakennustyöt etenivät hyvin koronapandemian vaikutuksista huolimatta. Keväällä rakensimme kattilalaitoksen perustukset ja pystytimme kattilan teräsrungon yhteistyössä urakoitsijoidemme kanssa. Syksyllä teimme puolestaan rakennus-, sähköautomaatio- ja putkistoasennustöitä. Loppuvuonna kaasukattilaa koekäytettiin ensimmäisen kerran.

Laitoskokonaisuus muodostaa yhdessä ksylitolitehtaan kanssa edistyksellisen kiertotalousratkaisun. Prosessista jäljelle jäänyt kuorimassa poltetaan kattilalaitoksella, ja siitä syntynyt tuhka pyritään saamaan hyötykäyttöön arvojemme mukaisesti. Uusi laitos tuottaa myös lämpöä Lahti Energian kaukolämpöverkkoon.