Iitin kunta ja Lahti Energia neuvottelevat Kausalan kaukolämpöliiketoiminnan kaupasta

Lahti Energia on jättänyt ostotarjouksen Kausalan lämmön lämpöliiketoiminnasta. Kaupan mukana Lahti Energialle siirtyisivät yhtiön lämmöntuotantolaitokset ja jakeluverkko niihin liittyvine sopimuksineen. Yhtiön vesilaitostoiminta jää tarjouksen ulkopuolelle ja siirtyisi tulevaisuudessa kunnan omaksi toiminnaksi, kunta käy tältä osin yhteistyöneuvotteluja Lahti Aquan kanssa. Kaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia.

Iitin kunnan tavoitteena on löytää vahva vastuullisuudestaan ja ympäristötyöstään tunnettu kumppani lämmöntuotantoon ja samalla varmistaa kaukolämmön kilpailukyky myös tulevaisuudessa energiamuotojen ja -markkinoiden kehittyessä vauhdilla.

– Kausalan lämmön ammattitaitoiselle henkilöstölle löytyy varmasti töitä jatkossakin joko lämpöliiketoiminnan tai vesihuollon parista, vakuuttaa Iitin kunnanjohtaja Jarkko Salonen.

Lahti Energialle kauppa olisi mahdollisuus laajentaa ydinliiketoimintaansa. Prosessit integroimalla on mahdollista saavuttaa synergiaetuja sekä parantaa toiminnan kannattavuutta. 

Kausalan lämmön kaukolämpö tuotetaan yli 90-prosenttisesti biopolttoaineilla.

– Kausalan lämmön kaukolämpöliiketoiminnan liittäminen osaksi Lahti Energiaa tukee tavoitettamme olla toimialueellamme ykkösvalinta energiakumppaniksi. Kausalassa on hyvät edellytykset kehittää toimintaa edelleen Lahti Energian strategian mukaisesti siten, että lopuistakin fossiilisista polttoaineista voidaan luopua, kertoo Lahti Energian toimitusjohtaja Jouni Haikarainen.

Iitin kunnanhallitus käsittelee ostotarjousta 11.4. Mikäli kunnanhallitus päättää osaltaan suositella tarjouksen hyväksymistä, Iitin kunnanvaltuusto voi päättää etenemisestä kokouksessaan 26.4.

Lisätietoja:

Lahti Energia Oy: toimitusjohtaja Jouni Haikarainen, p. 040 709 5690

Iitin kunta: kunnanjohtaja Jarkko Salonen, p. 040 726 2990