Kaukolämpökaivon kansi

Kaukolämpöverkon saneeraustyöt – uudistamme energian tulevaisuutta

Kaukolämpöverkon saneeraustöillä me Lahti Energialla pyrimme varmistamaan energianjakelun toimivuuden, tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden. Lahti Energian kaukolämpöverkko on kokonaisuudessaan 690 km pitkä. Se kulkee Lahdessa, Hollolassa sekä Asikkalassa.

Kaukolämpöverkon saneeraus tarkoittaa olemassa olevan kaukolämpöverkon päivittämistä tai uusimista. Tämä voi olla putkien korvaamista uusilla, energiatehokkaammilla ja kestävämmillä vaihtoehdoilla. Materiaalien uusiminen lisää lämmöneristävyyttä, joka ehkäisee hukkalämmön syntymistä. Saneeraustyöt voivat olla myös verkon uudelleensuunnittelua ja -rakentamista, jotta se vastaa paremmin nykyisiä ja tulevia energiatarpeita. Elokuuhun mennessä olemme rakentaneet uutta verkkoa 4,4 km. 

Rakentaminen tehdään kesällä

Kaukolämpöverkon saneeraustyöt painottuvat kesäaikaan, jolloin myös kesätyöntekijämme pääsevät työskentelemään kaukolämpöverkon ylläpidon parissa. Kesällä kierrämme myös tarkistamassa kaivoja ja korjaamme mahdolliset vuotokohdat. 

Suurimmat työmaat toteutetaan usein yhteishankkeina Lahden kaupungin ja Lahti Aquan kanssa. Samalla työmaalla voidaan tehdä esimerkiksi vesihuoltoverkkoon, katuvalaistukseen ja asfaltointiin liittyviä töitä. Saneerauksen aikana saattaa esiintyä väliaikaisia katkoksia lämmöntoimituksessa. Pyrimme minimoimaan häiriöt ja tiedottamaan niistä etukäteen.  

Saneeraustyöt vaikuttavat usein liikenteen kulkuun erityisesti keskustan alueella. Kulkureiteille tehdään tarvittaessa poikkeusjärjestelyjä, jotta työmaa on mahdollista kiertää sujuvasti.  

Kohti ilmastopositiivisuutta 

Kaukolämpöverkon saneeraus on osa sitoumustamme kestävään kehitykseen. Uudistamalla kaukolämpöverkkoamme voimme vähentää energiankulutusta, parantaa energiatehokkuutta ja edistää uusiutuvien energialähteiden käyttöä. Tämä on tärkeä askel kohti tavoitettamme – haluamme olla ilmastopositiivisia vuoteen 2035 mennessä. 

Kartalta näet vuoden 2023 suurimmat työmaakohteemme. Kohteet on merkitty kartalle symboleilla. Jakelukeskeytyksistä saat ajankohtaista tietoa häiriökartalta.

Kartan kohteet listana:

Kuuvuorenkatu

Jalkarannantie 41

Kirkkokadun ja Kauppakadun risteys

Pihtikatu

Vuorikatu

Kiekkostenkatu

Lahdenkatu, Kivimaan uimahallin kohdalla