Kiinteistöjen energiapalvelut yhdeksi kokonaisuudeksi – Tero Holappa toimitusjohtajaksi

Lahti Energia Oy ja Pori Energia Oy fuusioivat omistamansa kiinteistöjen energiapalveluyhtiöt yhdeksi kokonaisuudeksi. Vahvemmalla palvelukokonaisuudella tavoitellaan entistä suurempaa roolia kiinteistöjen kasvavilla energiapalvelumarkkinoilla.

Lahti Energia Oy ja Pori Energia Oy fuusioivat omistamansa kiinteistöjen energiapalveluyhtiöt e-Protech Oy:n ja Pola Energy Assets Oy:n One1 Oy:hyn syksyn aikana. Nyt tehdyn omistusjärjestelyn tarkoitus on selkeyttää toiminnan rakennetta ja muodostaa yhtiöistä yksi energiapalveluyhtiö, joka kykenee palvelemaan asiakkaita laaja-alaisesti energiatuotannon ja kiinteistötekniikan alueilla.

One1 Oy:lle on valittu uusi toimitusjohtaja, joka aloittaa tehtävässään 1.9.2021. Uusi toimitusjohtaja on Tero Holappa (s. 1976). Hän toimii tällä hetkellä Loimua Oy:ssä asiakkuus- ja kehitysjohtajana.

– Muodostettava yhtiö vastaa hienosti uudistuvan energiamarkkinan tarpeisiin, ja olen innoissani päästessäni kehittämään ja kasvattamaan sen toimintaa. One 1:n ja e-Protechin vahvuuksien yhdistäminen luo vahvan pohjan menestykselle, jota rakennetaan yhteistyössä sisäisesti sekä asiakkaiden kanssa, Holappa toteaa.

One 1 Oy toimii valtakunnallisesti ja tekee omistajayhtiöiden alueella tiivistä yhteistyötä omistajiensa kanssa yhteisissä asiakkuuksissa.

Vahvemmalla palvelukokonaisuudella tavoitellaan entistä suurempaa roolia kiinteistöjen kasvavilla energiapalvelumarkkinoilla. Kasvu perustuu rakennusten energiatehokkuusvaatimusten kiristymiseen ja Suomen hiilineutraaliustavoitteeseen vuoteen 2035 mennessä. One1 Oy ja e-Protech Oy ovat onnistuneet kasvamaan tässä markkinassa yhdessä yli 4 miljoonan euron liikevaihtoon viime vuonna. Ne muodostavat yhdessä hyvän kasvualustan, joka kattaa hajautetut energiatuotantoratkaisut (One1) ja rakennusten energiatehokkuusratkaisut (e-Protech), jotka on yhdessä koottu EnergyShift-brändin alle markkinoiduksi kokonaisuudeksi.

One1 Oy:n ja e-Protech Oy:n nykyiset toimitusjohtajat Mika Kallio ja Jukka Hiltunen jatkavat yhtiössä johtajina ja ovat sitoutunut kehittämään yhtiötä omistajien tavoitteiden mukaisesti.

Lahti Energia ja Pori Energia ostivat tasaosuuksin One1 Oy:n ja e-Protech Oy:n osakekannan kokonaisuudessaan aiemmin tänä vuonna.

Lisätietoja:

Lahti Energia, toimitusjohtaja Jouni Haikarainen, p. 040 7095690
Pori Energia, Toimitusjohtaja Petri Paajanen, p. 044 578 2275