Lahden kaupungintalo jäähtyy jatkossa kaukokylmällä

Harjukadulla kaukojäähdytysverkon työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti ja 23.5. tuotimme ensimmäiset kylmät kilowattitunnit verkkoon.

Kaukojäähdytystä tuotetaan Combined Heating and Cooling (CHC) lämpöpumpulla, jonka teknologian avulla kiinteistöstä kerätty ylijäämälämpö voidaan hyödyntää osaksi kaukolämpöverkon tuotantoa. Harjukadulta kaukokylmäverkosto kulkee kohti kaupungintaloa ja tulevaisuudessa sitä on mahdollista laajentaa esimerkiksi Salininkadun uudelle korttelialueelle.

Kaupungintalo on verkon ensimmäinen kaukojäähdytysasiakas

Kiinteistön saneeraus on loppusuoralla. ”Tiistaina 30.5. pääsimme yhteistyössä kaupungintalon urakoitsijoiden kanssa testaamaan kaukojäähdytyksen toimintaa. Alkuhaasteiden jälkeen kaupungintaloa jäähdytettiin kaukokylmällä onnistuneesti iltapäivän ajan”, kertoo projektipäällikkö Mikko Väisänen.

Kaukokylmää voidaan myydä kaikkiin kiinteistöihin kaukolämpöverkkomme varrella ja kuumien kesien myötä yhä useampi asuinkiinteistö on kiinnostunut jäähdytysmahdollisuuksista. Valmistunut kokonaisuus on erinomainen esimerkki paikallisesta yhteistyöstä laitetoimittajien sekä urakoitsijoiden löytyessä pääosin Lahdesta sekä Hollolasta.

Valmistunut kaukokylmäverkosto on rakennettu kaukolämmöstä poiketen eristetyllä muoviputkella. Kiertävä vesi on samaa vettä, jota käytämme kaukolämpöverkostossa.

Sääennusteen lupaillessa loppuviikoksi lähes yöpakkasia, jää kaukojäähdytys toistaiseksi odottamaan lämpimämpiä päiviä.

Lisätietoa

Lahti Energia: projektipäällikkö Mikko Väisänen, p. 044 723 5732