Lahti Energia laskee Astetta alemmas

Lahti Energia on ilmoittautunut kampanjakumppaniksi valtakunnalliseen Astetta alemmas -kampanjaan, joka alkaa Energiansäästöviikolla 10. lokakuuta. Kampanja tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkönkulutushuippujen leikkaamiseen kotona, töissä ja liikenteessä. Jokaisen on varauduttava siihen, että sähköstä voi tänä talvena tulla ajoittain pulaa. Kaikkien panos on tärkeä energian riittävyyden turvaamiseksi.

Energiansäästö on pieniä arjen tekoja, ja näistä on helppo aloittaa:

  • Astetta alempi huonelämpötila
  • Astetta kevyempi kaasujalka
  • Astetta lyhyempi suihku
  • Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa

Ota Lahti Energian Facebook, Instagram ja kampanjasivu seurantaan, jotta saat arvokasta tietoa avuksi energiansäästöön.

Energiansäästön juhlavuosi

Motivan vuosittain järjestämää Energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna 25:ttä kertaa! Energiansäästöviikolla kiinnitetään huomiota energiansäästöön ja kestävään kulutukseen liittyviin tekoihin. Tänä vuonna energiansäästötoimilla on erityisen tärkeä tarkoitus. Venäjän sota Ukrainassa vaikuttaa kansainvälisesti kauppaan ja talouteen. Se on rajoittanut polttoaineiden ja sähkön saatavuutta sekä nostanut energian hintaa.

Lahti Energian kaukolämmön riittävyys on turvattu ja se tuotetaan ympäristöystävällisesti pääsääntöisesti bio- ja kierrätyspolttoaineilla. Polttoaineiden hinnannousu heijastuu myös kaukolämmön hintaan, joten etenkin tulevana talvena kaukolämmön kulutusta vähentämällä säästää rahaa.

Talkoot hyvässä vauhdissa

Kantaverkkoyhtiö Fingrid tiedotti maanantaina 3.10., että sähkönkäyttö on vähentynyt 7 % syyskuussa edelliseen vuoteen verrattuna.

Selvitimme, millaisiin säästöihin omalla alueellamme on päästy. Lahti Energia Sähköverkko Oy:n asiakkaat voivat olla ylpeitä itsestään, sillä verkon alueella syyskuun sähkönkulutus on pudonnut 10 % ja yksittäisen tunnin huipputeho 11 %. Vuosien 2021 ja 2022 ulkolämpötiloissa ei ole syyskuussa merkittävää eroa, joten kulutuksen vähentymisen voidaan olettaa olevan pitkälti säästötoimien ansiota.

Säästö on jatkossakin ehdottoman tärkeää, jotta vältytään mahdollisilta sähköpulan aiheuttamilta sähkökatkoilta. Suunta on jo tässä vaiheessa oikea ja kiitos kuuluu sähköverkon asiakkaille!

Lisätietoa:

Yhteistyössä: