Lahti Energia Sähköverkko valmistautuu lauantain myrskyyn

Lahti Energia Sähköverkon jakelualueelle on luvassa voimakkaita, myrskylukemiin yltäviä tuulenpuuskia lauantaiksi. Koska puusto on lehdetön ja maa roudassa, ei myrskyvaurioita ole odotettavissa samalla tavalla kuin kesä- ja syysmyrskyissä. Voimakkaat tuulenpuuskat voivat kuitenkin aiheuttaa sähkökatkoja ilmajohtojen alueella.

Lahti Energia Sähköverkon alueella ilmajohtoa on varsin vähän. Varaudumme silti tilanteeseen lisäämällä henkilöstöä mm. käyttökeskuksessa sekä viankorjauksessa. Vikojen korjaus voi paikoitellen viivästyä hankalien ajo-olosuhteiden ja maastossa kulkemisen vaikeutumisen vuoksi. Pahoittelemme tilannetta!

Sähköverkon laajemmat jakeluhäiriöt näkyvät automaattisesti Lahti Energian käytönvalvontajärjestelmässä, joten viasta tulee ilmoittaa vain tilanteessa, jossa vian aiheuttaja on tiedossa (esim. havainto linjalle kaatuneesta puusta). Kaatuneisiin puihin ja maahan pudonneisiin johtimiin ei saa itse koskea, vaan vikapaikkaan tulee pitää 20 metrin varoetäisyys. Sähköverkon vikojen korjaus on aina ammattilaisen työtä.

Mikäli havaitset välitöntä vaaraa aiheuttavan vian, soita numeroon 0800 395 267.

Yksittäisten kiinteistöjen viat eivät näyt automaattisesti käytönvalvontajärjestelmässä. Niistä voit ilmoittaa vikailmoitusnumeroon 0800 397 245.

Seuraa tilannetta häiriökartalta!