Lahti Energian Haminan polttoaineterminaalissa tulipalo viikonloppuna

Haminan sataman polttoaineterminaalissa oli tulipalo 2.–3.9. välisenä yönä. Palo ei aiheuttanut henkilö-, ympäristö- tai merkittäviä aineellisia vahinkoja.

Pelastuslaitos, VPK ja sataman kuljetusurakoitsija saivat energiatuotantoon tarkoitetun purkupuukasan palon aktiivisen vaiheen loppumaan sunnuntaiaamuun mennessä. Hiiltyneen murskeen määräksi arvioidaan muutamia satoja kuutioita. Jälkisammutusta ja lämmenneen kasan levittelyä jatkettiin sunnuntaina alkuiltaan saakka, jälkivartiointia suoritettiin maanantaiaamuun asti. Urakoitsija jatkaa tehostettua tarkkailua polttoaineterminaalissa toistaiseksi. Edelleen energiatuotantoon käyttökelpoinen murske ja hiiltynyt puuaineksen kuljetetaan poltettavaksi Kymijärven voimalaitokselle lähikuukausien aikana, jonka jälkeen kenttä puhdistetaan harjakoneella.

Vastaavan toistumisen estäminen

Purkupuumurske alkaa sopivan kosteassa ja lämpimässä kasassa lahota ja prosessissa vapautuu lämpöä, jolloin se voi alkaa kyteä. Haminan terminaalissa tehdään tulipalon vuoksi lisävarautumista vastaavien tilanteiden estämisen varalle ja tehostetaan muun muassa polttoaineaumojen lämpötilavalvontaa.