Oletko taloyhtiöpäättäjä tai isännöitsijä? Selvitä, oletko oikeutettu kaukolämpölaitteiden ARA-tukeen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) tukee asuinrakennusten laiteuusintoja tänä vuonna, kun uudet kaukolämpölaitteet mitoitetaan 90 celsiusasteen kaukolämmön tulolämpötilaan.

ARA-tuesta on hyvä tietää seuraavat asiat:

– Avustusta tulee hakea ennen korjaustoimenpiteiden aloittamista ja työt saa aloittaa vasta avustushakemuksen jättämisen jälkeen. Avustushakemus liitteineen tulee jättää 31.12.2023 mennessä.

– Avustus maksetaan avustuspäätöksellä hyväksyttyjen korjaustoimenpiteiden valmistumisen jälkeen. Avustus tulee hakea maksuun päätöksellä ilmoitetussa määräajassa, kuitenkin viimeistään 31.10.2024 mennessä.

– Uudet laitteet voit tilata haluamaltasi toimijalta. Mikäli lämmitysjärjestelmä (patteriverkosto) kaipaa tasapainotusta, suosittelemme tilamaan kokonaisuuden sellaiselta toimijalta, joka tarjoaa sekä laiteuusinnan että järjestelmän tasapainotuksen. Lahti Energia tarjoaa toistaiseksi vain laiteuusintoja. Lisätietoa laiteuusinnasta: https://www.lahtienergia.fi/kiinteiston-laiteuusinta/

– Ota yhteyttä kaukolampo@lahtienergia.fi, ja toimitamme kaukolämpöverkon haltijan puoltolausunnon, jonka tarvitset avustushakemuksen liitteeksi.

– Hakemuksen liitteeksi tarvitset myös LVI-suunnittelijan tai -urakoitsijan selvityksen, jonka saat valitsemaltasi toimijalta.

– Jos laiteuusinta ei ole avustuksesta huolimatta nyt ajankohtainen, ei hätää. Myös 115 celsiusasteen tulolämpötilaan mitoitetut laitteet soveltuvat kaukolämpöverkkoon vielä pitkään, ja siirtymä 90 celsiusasteen tulolämpötilaan toteutetaan hallitusti.

Lue lisää ARAn sivuilta