kolme polttimoa

Saavutimme energiansäästötavoitteen etuajassa

Lahti Energia on mukana Motivan energiatehokkuussopimusten kaudella 2017–2025. Tavoitteena on ollut tehostaa energiankäyttöä vähintään kuudella prosentilla vuoden 2025 loppuun mennessä. Säästötavoite saavutettiin jo vuoden 2022 aikana. Yhteensä energiaa on säästetty noin 13 300 megawattituntia.

Saavutimme tavoitteen tehostamalla energiankäyttöä monipuolisesti. Olemme muun muassa tehneet automaatiouudistuksia, muuttaneet kaukolämpöverkon eristepaksuutta sekä lisäeristäneet putkistoja, säiliöitä ja kattiloita. Lisäksi olemme vaihtaneet Kauppakadun toimistomme autonlämmityspistokkeet älykkäiksi eTolpiksi ja asentaneet kiinteistöillemme aurinkosähköjärjestelmiä.

Olemme parantaneet sähköverkon energiatehokkuutta hankkimalla pienempihäviöisiä muuntajia ja ilmalämpöpumppuja sähköasemille. Olemme myös korvanneet vanhaa sähköverkkoa uudella, minkä ansiosta energiahäviö pienenee. Lisäksi Kymijärvi II -voimalaitoksen käytettävyyttä on parannettu. Maaliskuussa 2023 teimme investointipäätöksen 60 megawatin sähkökattilan hankinnasta kaukolämmön tuotantoa varten.

Meille on tärkeää auttaa myös asiakkaitamme tehostamaan energiankäyttöään. Tarjoamme reaaliaikaista kulutusseurantaa ja lainaamme kulutusmittareita. Osallistumme vuosittain energiansäästöviikkoon rahoittamalla alueen tokaluokkalaisten energiansäästöaiheisia opetuspaketteja.