Iloinen poika pitelee jalkapalloa

Liikunnan iloa lapsiperheille

Suuri Liikuntaseikkailu 15.4.2023

Lahti Energia, 13 lahtelaisseuraa sekä Lahden kaupunki tarjoavat lapsille ja lapsenmielisille ikimuistoisen päivän liikunnan ilojen parissa. Vauhdikas perhetapahtuma kokoaa urheiluseurat ja -lajit saman katon alle nyt jo neljättä kertaa. Tule kokeilemaan, löydätkö uuden suosikkilajisi Lahti Energia Areenalta!

Urheiluseurojen pisteillä voi kokeilla erilaisia liikuntalajeja ja osallistua leikkimielisiin kilpailuihin sekä arvontoihin. Punaa poskille voi hankkia muun muassa jalkapallo- tai salibandykaukalossa, kennojuoksussa sekä temppuradoilla. Tarkkuuttaan pääsee testaamaan ammunnassa, koriin heitossa sekä mailapelien laukaisupisteillä. Rohkeimmat kapuavat minikokoiseen mäkihyppytorniin tai cheerleadertornin huipulle.

Tapahtuman vetonaulana on tänä vuonna lasten ikisuosikki Taikuri Luttinen, jonka näytökset alkavat kello 12:30 ja 13:45. Pitkin päivää on luvassa myös vauhdikkaita cheerleadingnäytöksiä.  

Jos nälkä yllättää, evästä voi hakea kioskista, jonka tuotto ohjataan lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen.

Suuri Liikuntaseikkailu on urheiluseuroille erittäin tärkeä tapahtuma, kertovat seurojen toiminnanjohtajat.

”Kohtaamme päivän aikana satoja aktiivisia lapsia ja pystymme näyttämään ja kertomaan heille, kuinka mukavaa liikunta on. Seuramme kaikki lajit ovat tapahtumassa esillä ja kynnys lajikokeiluihin on erittäin matala. Kannattaa tulla mukaan!”, kehottaa Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Janne Marvaila.

”Tapahtuman pääteemana on luoda matalalla kynnyksellä liikunnan iloa lapsille. Tämä on seuramme arvojen mukaista toimintaa, jossa haluamme ehdottomasti olla mukana. Vaikka emme pysty tapahtumassa liikuttamaan lapsia omassa elementissämme vedessä, niin koemme sen siitä huolimatta meille todella tärkeäksi. On myös hienoa päästä tekemään tällaista hyvän mielen tapahtumaa yhteistyössä muiden lahtelaisseurojen kanssa”, iloitsee Lahden Uimaseuran toiminnanjohtaja Tommy Rundgren.

Energistä meininkiä vuoden 2022 liikuntaseikkailusta. Kuvat: Antti Sihlman.

Tapahtuman koordinoinnista vastaava Pelicans SB:n toiminnanjohtaja Jari Koskinen pitää Suurta Liikuntaseikkailua näyttönä seurayhteistyön voimasta.

”Tapahtuman rakentamiseen osallistuu iso määrä lahtelaisseuroja ja vapaaehtoisia. Yhteisöllisyys on Lahdessa edelleen voimissaan. Liikuntaseikkailu on loistava näyteikkuna eri lajeihin ja seuratoimintaan, mutta myös hyvä osoitus siitä, että monilajisuus ja seurarajat ylittävä toiminta on mahdollista”, Koskinen painottaa.

Tapahtuman urheilullisesta annista vastaavat Lahden Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, Pelicans Sb, FC Reipas, LCS Panthers, Lahti Ringette, Lahden Uimaseura, Lahden Hiihtoseura, LASB, Lahti Basketball & Lahti Basketball juniorit sekä Lahden Taitoluistelijat.

Suuri Liikuntaseikkailu järjestetään Lahti Energia Areenalla (Salpausselänkatu 7) 15.4.2023 kello 11-15. Tapahtuma on maksuton.

Ajankohtaista tietoa tapahtumasta löytyy Facebookista sekä seurojen somekanavilta.

Lisätietoja:

Lahti Energia, viestintäpäällikkö Anne Tuovinen, anne.tuovinen@lahtienergia.fi, p. 044 721 5846
Päijät-Hämeen Salibandy, toiminnanjohtaja Jari Koskinen, jari.koskinen@pelicanssb.fi, p. 044 972 8331
LHS, toiminnanjohtaja Janne Marvaila, p. 0400 600 852, janne.marvaila@lhs.fi
LaUS, toiminnanjohtaja Tommy Rundgren, p. 040 525 4605, tommy.rundgren@lahdenuimaseura.fi