GreenStar Hotel Lahti valitsi Vihreän lämmön

CO2-päästöttömyys ja yhteistyön helppous vakuuttivat toimitusjohtaja Kristian Ikosen.

Haluatko lämmittää kiinteistöjäsi täysin hiilidioksidipäästöttömästi? Vihreällä lämmöllä se on nyt mahdollista helposti ja luotettavasti. Ensimmäisenä tilaisuuteen tarttui GreenStar Hotel Lahti, jonka toimitusjohtaja Kristian Ikonen oli jo odottanutkin täysin päästötöntä lämmitystuotetta.

–  Lahtelainen kaukolämpö on oikein hyvä, lähes päästötön lähtökohta, mutta nyt saimme koko paketin! Vihreän lämmön ansiosta meidän ei tarvitse enää itse huolehtia lämmityspäästöjen kompensoinnista, vaan se käy helposti Lahti Energian kautta. Se suoraviivaistaa ja tehostaa toimintaamme, hän iloitsee.

Mieluisaa on Ikosen mukaan myös se, että hotelli voi kertoa asiakkailleen lämmityksen päästöttömyydestä alkuperätodistuksella sekä nettisivu- ja somebannereilla. Näin Lahti Energia tukee hotellia energia-asioiden viestimisessä asiakkaalle.

Ammattitaitoinen ja mukava kumppani

Lahti Energia on Ikosen mukaan luotettava ja joustava kumppani, jonka kanssa on ollut helppo asioida. Toiminta on ollut läpinäkyvää, ja tieto on liikkunut avoimesti molemmin puolin. Myös aikataulut ja kustannukset ovat toteutuneet luvatusti.

–  Jokainen Lahti Energian yhteyshenkilö on ollut sekä mukava että ammattitaitoinen. Heistä huokuvat uteliaisuus ja me-henki yhdessä asiakkaan kanssa. Yhteydenpito on ollut erityisen hyvää, ja myös kehityspalautteet on otettu rakentavasti vastaan, Ikonen kiittää.

Oli selvää, että energiapalvelukumppaniksi valittiin paikallinen Lahti Energia.

–  Yhteistyötä oli helppo jatkaa ja syventää, koska kokemukset Lahti Energiasta ovat olleet niin hyviä ja rohkaisevia. Teemme jatkossa varmasti lisää yhteistyötä esimerkiksi energiankulutuksen optimoinnissa. Olemme myös kiinnostuneita pilotoimaan uusia vihreitä ratkaisuja.

Tarjous Lahti Energian asiakkaille

 • Lahti Energian asiakkaat saavat hotelliyöpymisen standard-huoneessa alennetuin hinnoin, vain 69 euroa/yö.
 • Tarjous on voimassa vuoden 2021 loppuun (tapahtumat pois lukien).
 • Lunasta alennus huonetta varatessasi koodilla ”VIHREALAMPO”.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Kristianin vinkit lämmityksen päästöjen vähentämiseen

 1. Kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi, vaan toiminnan optimointi voi riittää.
 2. Lähde liikkeelle yksinkertaisista asioista. Tutki esimerkiksi, onko jotakin oleellista jäänyt rakennus- tai saneerausvaiheessa tekemättä.
 3. Muista pitää nykyisistä laitteistasi hyvää huolta. Kunnossapitoa ei kannata unohtaa.

Mitä on Vihreä lämpö?

 • Helppo ja luotettava tapa lämmittää 100 %:sti ilman hiilidioksidipäästöjä​
 • Kaukolämpösopimuksen lisätuote ilman asiakkaan laiteinvestointeja
 • Ilmastoteko​ ja osa yrityksesi päästötöntä arvoketjua​
 • Polttoaineiden alkuperä todennetaan vuosittain. – Sopimus alkaa valintasi mukaan seuraavan kuukauden tai kuluvan vuoden alusta alkaen
 • Hinta on 0,8 €/MWh (alv 0 %). Kustannus lasketaan kaukolämmön kulutuksen mukaan. ​
 • Hintaan sisältyvät myös​ sähköinen verkkosivubanneri​ ja tuotteen alkuperätodistus.

Teksti: Janina Jokimies
Kuva: GreenStar Hotels