Kuvassa kesätyöntekijöitä

Tervetuloa meille kesätöihin!

Toivotamme tänäkin kesänä kesätyöntekijät tervetulleeksi reiluihin kesätöihin. Avoinna on 26 kesätyöpaikkaa muun muassa sähköautomaation, sähköverkon rakentamisen ja sähköasennuksen, ulkoalueiden kunnossapidon, verkon mittauspalvelun, varastotöiden, siivouksen ja markkinointiviestinnän parissa. Tutustu tarkempiin tehtäväkuvauksiin ja hae meille! Haku on auki 13.1.–27.2.2022.

Hakuun pääset tästä linkistä.

Olemme tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa edistämässä reiluja kesätöitä.

Lue tästä aiempien kesätyöntekijöidemme mietteitä ja vinkkejä

“Arvoni kohtaavat hyvin Lahti Energian arvojen kanssa, joten täällä on kiva työskennellä!”

“Arvoni kohtaavat hyvin Lahti Energian arvojen kanssa, joten täällä on kiva työskennellä!”

Minttu, 24, on jo kuudetta kesää peräkkäin kesätöissä Lahti Energialla. Lue, millaisissa erilaisissa hommissa hän on meillä kesien aikana päässyt työskentelemään!

”Kesätyöt sujuvat myös etänä – pääsee tekemään ihan oikeita töitä!”

”Kesätyöt sujuvat myös etänä – pääsee tekemään ihan oikeita töitä!”

Viima, 21, työskentelee Lahti Energialla mittaustietojen hallintatiimin kesäharjoittelijana. Lue, miksi Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin!

“Täällä oppii paljon – Pääsin käyttämään kesätöissä opittua hyödyksi myös opinnoissani”

“Täällä oppii paljon – Pääsin käyttämään kesätöissä opittua hyödyksi myös opinnoissani”

Arttu, 22, on toista kesää Lahti Energialla kesätöissä ja työskentelee liittymämyynnin harjoittelijana. Lue, miten Artun kesä on sujunut Lahti Energia Sähköverkon puolella!

Vinkkipankki kesätyön hakuun

Hae kiinnostavaa kesätyöpaikkaa, vaikka sinulla ei olisikaan aiempaa vastaavan alan työkokemusta. Kaikki työkokemus on hyödyksi. Ei kannata miettiä, että riittääkö aiempi työkokemus. Ole rohkea!

Työhakemuksen ja CV:n pohjalta tehdään valinnat haastatteluihin. Niihin kannattaa siis panostaa. Tuo esille persoonaasi, kerro itsestäsi ja aiemmasta työkokemuksestasi. Kerro, miksi haluat kesätöihin juuri meille: mitä olet opiskellut hakemaasi tehtävää ajatellen, millaista osaamista sinulla jo on, mikä sinua kiinnostaa alassa, missä olet hyvä, missä haluat kehittyä. Säilytä hakemuksen selkeä ulkoasu, vaikka teksti olisikin persoonallinen. Aiemmilta työnantajilta kannattaa pyytää suosittelut. CV:hen kannaattaa merkitä myös vastullinen harrastustoiminta, esim. vapaapalokunnassa, partiossa, kerhon ohjaajana tms.

Haastattelijalle voi rohkeasti kertoa, jos tilanne on uusi ja se jännittää. Haastattelutilanne voi olla myös tilaisuus oppia. Ole oma itsesi ja näytä rennosti innokkuutesi ja halukkuutesi työskennellä juuri meillä. Älä suotta pelkää haastattelun hiljaisia hetkiä, haastattelija kyllä odottaa vastaustasi kysymykseen. Mieti ennen haastattelua jo valmiiksi vastauksesi peruskysymyksiin. Jos et tulisikaan valituksi hakemaasi tehtävään, on haastattelukin jo hyvää kokemusta! Haastattelijalta voi myös aina pyytää palautetta omasta suoriutumisesta.