Varusmies vartioi pyöröportilla.

Maavoimat harjoitteli Kymijärven voimalaitoksen alueella

Osana Maavoimien valtakunnallista harjoituskokonaisuutta viikoilla 35–36 Panssariprikaati toteuttaa paikallispuolustusharjoituksen ”Kanta-Häme 23” toiminta-alueellaan. Toiminnan painopiste on Kanta-Hämeen maakunnassa, mutta harjoitustoimintaa on myös Pirkanmaan, Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakuntien alueilla. Panssariprikaatin joukot harjoittelevat myös Kymijärven voimalaitoksen alueella erityisesti 5.–6.9.2023.

Harjoituksessa paikallisjoukot harjoittelevat alueellisia suojaus- ja taistelutehtäviä sekä yhteistoimintaa viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteena on harjoittaa valmiuden säätelyä, pysyvän valmiuden joukkojen toimeenpanoa ja viranomaisyhteistyötä muun muassa poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa.

Harjoituksen vahvuus on noin tuhat henkeä. Mukana on harjoittelevia varusmiehiä, reserviläisistä ja henkilökuntaa. Reserviläisten, varusmiesten ja Puolustusvoimien palkatun henkilökunnan lisäksi mukana on esimerkiksi poliisin, pelastustoimen sekä sosiaali- ja terveysalan viranomaisia, vapaaehtoistoimijoita, yrityksiä sekä muita alueellisia ja paikallisia toimijoita.

Lue lisää harjoituksesta Maavoimien tiedotteesta.