“Meillä on todella hyvä työporukka – Aina saa apua, jos sitä tarvitsee”

Henri, 22, työskentelee Lahti Energialla ICT-tiimin kesäharjoittelijana. Lue, mitä hänen työtehtäviinsä kuuluu!

Kuka olet ja miten päädyit Lahti Energialle kesätöihin?

Olen Henri ja opiskelen tietotekniikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hain alan kesätöitä, ja tietotekniikka onkin aina kiinnostanut minua. Olen kotoisin Lahdesta, mutta muutin vuosi sitten opintojeni perässä Tampereelle. Asun tänä kesänä Lahdessa.

Lahti Energia on it-alan yrityksistä neljäs, jossa olen työskennellyt. Aikaisemmat työni ovat eronneet siten, että olen palvellut niissä pääasiassa yksityisasiakkaita. Olen esimerkiksi ratkonut tietoteknisiä ongelmia, asentanut tietokoneita ja tehnyt kotikäyntejä. Tämä on hyvin samantyylistä työtä. Työkalut ovat tietysti vähän erilaisia, mutta periaatteet ovat samoja. Takaraivoon on jäänyt ymmärrys siitä, miten järjestelmät toimivat.

Missä tehtävässä työskentelet tänä kesänä?

Työskentelen ICT-harjoittelijana. Työtehtäviini kuuluu ICT-Helpdeskissä työskentelemistä, tietokoneiden ja puhelimien asennuksia, vianselvityksiä, palvelimien ylläpitoa ja lisäksi erinäisiä pieniä projekteja ja dokumentaatioiden täydennystä. On kiva, että näkee laaja-alaisesti koko työympäristöä.

Poikkeusajasta huolimatta olen joka päivä toimistolla, jossa käytetään kuitenkin maskia ja pidetään huolta hygieniasta. Toisaalta toimistolla on myös melko hiljaista, eli kollegoita ei tule tavattua ihan hirveän useasti kasvotusten, mutta puhelimitse on oltu kuitenkin jonkin verran yhteydessä.

Miten kesätyöt ovat sujuneet tähän mennessä?

On ollut mukavaa. Meillä on todella hyvä työporukka, siitä ei pääse mihinkään. Parasta kesätöissä ovatkin olleet juuri työkaverit. Aina voi kysyä, jos tulee jotain kysyttävää. Aina tulee joku tilanne, että miten jokin asia pitää esimerkiksi dokumentoida ja silloin siihen saa apua. Haastavinta kesätöissä on ollut Kymijärven voimalaitoksessa vieraillessa hahmottaa, missä mikäkin paikka on. Myös uusien käyttöliittymien käyttöä pitää aina opetella, vaikka periaate olisikin sama.

Mitä olet oppinut kesätöissä?

Olen oppinut uusien järjestelmien käyttöä ja yritysten toimintaohjeiden mukaista raportointia sekä dokumentointia. Tämä ei ole staattista hommaa vaan erilaista. Aina tulee uusia asioita eteen ja aina oppii uutta. Ala on muutenkin sellainen, että on pakko koko ajan opetella uusia asioita. It-ala ei ole ikinä valmis.

Mitä asioita teet arjessasi säästääksesi ympäristöä?

Sammutan aina valot, kun lähden huoneesta. Myös sähkölaitteita tulee usein sammuteltua, kun niitä ei käytä. Lisäksi kierrätän.

Kerro vielä tähän loppuun lyhyesti, miksi Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin ja mitä vinkkejä antaisit työnhakuun?

Lahti Energialle kannattaa hakea, koska täällä oppii paljon uutta ja on hyvä työporukka. Aina saa myös apua, jos sitä tarvitsee.

Kannattaa olla motivoitunut ja avoin erilaisillekin haasteille, siten kehittyy parhaiten. Menemällä oman mukavuusalueen ulkopuolelle oppii paljon.

Teksti ja kuvat: Elina Hanhirova, markkinointiviestinnän harjoittelija