Kesäharjoittelija Otto varastolla

”Parasta kesätyössä on se, että oppii uutta ja pääsee kurkistamaan kaupungin rakenteiden alle!”

Otto, 22, työskentelee Lahti Energialla varastoharjoittelijana. Hänen työtehtäviinsä kuuluu kaukolämmön ja sähköverkon tuotteiden varastointi ja muut varastopalvelut. Väinämöisentien varastokokonaisuus koostuu useammasta rakennuksesta ja päivän aikana työskennellään sekä ulko- että sisätiloissa.

Otto on Lahdesta kotoisin ja aiempaa työkokemusta löytyy Fazerin leipomosta tuotannon puolelta. Hän oli keväällä hakenut useampaa kesätyötä ja päätti hakea myös Lahti Energialle. Lahtelaisena hänelle oli muodostunut positiivinen mielikuva yrityksestä ja brändistä. Haku palkittiin, sillä Otto nappasi kesätyön varastolla!

Millaisia työtehtäviä sinulla on?

Päivä varastolla alkaa avaamalla hallien ovet ja samalla tarkistetaan, ettei yön aikana ole tapahtunut mitään yllättävää. Päivän alkuun voi liittyä selvitystyötä, jos osien kanssa on jotain epäselvää. Toisinaan päiviin kuuluu ennalta sovittuja järjestelytöitä. Tavaran inventaario on jatkuva, pitkin viikkoa toteutettava työtehtävä.

Työhön kuuluu myös tilausten vastaanotto ja luovutus. Mikäli varastolle tuodaan jokin isompi tavara, kuten vaikka muuntajakoppi rekalla, valmistelen alueen kuskia varten ja ohjaan hänet oikeaan paikkaan. Yhtä lailla otan vastaan pienempiä paketteja, joista kerään rahtikirjat talteen, otan tavarat saldoille ja hyllytän ne.

työntekijät varastolla

Miten olet viihtynyt kesätöissä?

Olen viihtynyt todella hyvin. Ihmiset ovat mukavia ja minut on otettu porukkaan mukaan. Missään kohtaa ei ole tullut ulkopuolinen olo! Työ on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa, eikä tylsiä hetkiä ole tullut. Työajat ovat myös mieluisat.

Otto ja trukki

Millaisia asioita olet oppinut?

Työssä käytetään muutamaa eri trukkia ja pakettiautoa. Käytössä on työntömastotrukki ja pari eri kokoista vastapainotrukkia. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta laitteiden ajosta, mutta perehdytys on ollut todella hyvää ja kattavaa. Näistä taidoista on varmasti hyötyä jatkossa.

Haastavinta työssä on trukin kanssa ahtaissa hyllyväleissä työskentely. Myös isompien osien liikuttelu vaatii tarkkuutta. Täytyy toimia suunnitelmallisesti mutta varmasti.

Kesätyön alkaessa sain huolellisen perehdytyksen erilaisten vaaratilanteiden varalta, joita työssä voi tulla vastaan. Kävimme tarkkaan läpi, minne ei saa mennä milloinkin ja missä voi sattua ja tapahtua.

Mikä on parasta kesätyössä?

Parasta kesätyössä on se, että oppii uutta ja pääsee kurkistamaan kaupungin rakenteiden alle! Tässä työssä näkee paljon sellaista, mitä ei muuten tulisi edes ajatelleeksi. Pääsen näkemään, millaista putkea missäkin menee. Työ on lisännyt paljon yleistietoani.

Millaisia vinkkejä antaisit kesätyönhakijoille?

Asenne ratkaisee! Tärkeää on halu oppia uusia asioita. Se, ettei ole tietyn alan koulutusta, ei ole este. Sen kun tarttuu rohkeasti hommiin eikä karta haasteita.