”Työpäivän aamuun on mukavaa herätä, kun tietää oppivansa uutta ja pääsevänsä työskentelemään huipputyökavereiden kanssa”

Konsta työskentelee toista kesää Lahti Energialla hankintaosaston kesäharjoittelijana. Hyvä työilmapiiri ja monipuoliset työtehtävät saivat hänet hakemaan kesätöitä uudelleen Kymijärven voimalaitokselta.

Mitä opiskelet ja miksi hait Lahti Energialle kesätöihin?

Opiskelen LVI-insinööriksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Insinööriopinnoissa olemme päässeet tekemään esimerkiksi käytännön projekteja yrityksille. Viime lukukauden kohokohta oli se, kun menestyimme kansainvälisessä lämpöpumppuseminaarin kilpailussa. Kesän jälkeen minulla alkaa kolmas opintovuosi.

Hain Lahti Energialle kesätöihin, koska tiesin oppivani täällä paljon tulevaisuuttani hyödyttäviä taitoja. Ensimmäisen kesän jälkeen esimieheni kannusti minua hakemaan uudelleen töihin Lahti Energialle.

”Hain Lahti Energialle kesätöihin, koska tiesin oppivani täällä paljon tulevaisuuttani hyödyttäviä taitoja.”

Mitä olet päässyt tekemään kesäharjoittelussa?

Kesätöissä olen päässyt tilaamaan kunnossapidon osia ja tarvikkeita, inventoimaan sekä tutustumaan koneasentajan työtehtäviin. Tutuksi ovat tulleet muun muassa LVI-osat, hitsauspuikot ja Excelin käyttö. Tavaran tilaaminen nopealla aikataululla kunnossapidon tarpeisiin on ollut haastavaa, mutta toisaalta myös palkitsevaa. Usein asioita on hoidettava puhelimitse ja sen tueksi sähköpostitse.

Miten kesätyöt ovat sujuneet tähän mennessä?

Työpäivän aamuun on mukavaa herätä, kun tietää oppivansa uutta ja pääsevänsä työskentelemään huipputyökavereiden ja -esimiesten kanssa. Tähän mennessä kesää olen kerryttänyt työmatkoillani yli 500 pyöräilykilometriä Lahti Energia -konsernin tiimissä. Ensimmäisestä kesästä jääneiden positiivisten mietteiden kanssa oli helppo palata takaisin tuttuun työympäristöön.

”Ensimmäisestä kesästä jääneiden positiivisten mietteiden kanssa oli helppo palata takaisin tuttuun työympäristöön.”

Poikkeusaikana osan työntekijöistä etänä työskennellessä olen päässyt tekemään myös heidän lähityötehtäviään, kuten tavaran vastaanottoa ja inventointia. Kymijärven voimalaitoksella maskin käyttö on ollut pakollista. Muuten työarki on ollut lähes normaalia.

Mitä asioita teet arjessasi säästääksesi ympäristöä?

Seuraan omaa sähkön- ja vedenkulutusta. Nykyään vedenkulutuksen seuraaminen on helppoa, koska uusissa opiskelija-asunnoissa vesimittarin on oltava helposti luettavissa. Sähkönkulutusta voi vähentää esimerkiksi ostamalla energiatehokkaita sähkölaitteita, joiden valintaa helpottavat näkyvissä olevat energialuokat. Pyöräilen kouluun sekä töihin. Kotitalousjätteen huolellinen lajittelu on myös yksi helppo tapa säästää ympäristöä.

Miksi sinun mielestäsi kannattaa hakea Lahti Energialle kesätöihin?

Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin, koska täällä pääsee osaksi työyhteisöä, jossa jokaisesta välitetään. Meillä energia-alalla tärkeitä asioita ovat työturvallisuus ja hyvä ryhmähenki. Vastuuta saa osaamisen kartuttua, ja jokainen työpäivä on erilainen. Lahti Energialla työntekijöitä myös kuunnellaan ja koulutetaan. Olen osallistunut näiden kahden kesän aikana esimerkiksi monikaasumittarin käyttökoulutukseen ja trukkikortti-koulutukseen.

Kannattaa kirjoittaa jokainen kesätyöhakemus huolellisesti ja olla liikkeellä jo hyvissä ajoin. Hyvä ensivaikutelma hakemuksessa ja työhaastattelussa luodaan hyvällä valmistautumisella. Virheitä ei kannata pelätä, sillä niistä kokemus karttuu. Rohkea keskustelun luominen ja pilke silmäkulmassa kantavat pitkälle.

”Rohkea keskustelun luominen ja pilke silmäkulmassa kantavat pitkälle.”

Tekstin on kirjoittanut Konsta.