Työtehtävinä some ja uudet nettisivut – “On ollut innostavaa oppia uutta”

Elina, 23, työskentelee tänä kesänä Lahti Energian viestintätiimissä. Lue, miten työskentely etänä on sujunut! 

Kuka olet ja miten päädyit Lahti Energialle kesätöihin?  

Nimeni on Elina ja olen 23-vuotias. Olen kotoisin Espoosta ja opiskelen Tampereen yliopistossa journalistiikkaa ja viestintää sekä sivuaineena markkinointia. Olen aina ollut luova ihminen ja rakastanut kirjoittamista. Sen vuoksi minun oli luontevaa suuntautua alalle. Erityisesti viestintä ja markkinointi ovat intohimoni. Kolmas opintovuoteni on nyt takana ja maisterivaiheen opinnot alkavat syksyllä.

Viime vuonna Lahdessa kesätoimittajana työskennellessäni kaupunki tuli tutuksi. Hain tähän tehtävään, sillä hakuilmoitus herätti mielenkiintoni ja kesätyö Lahti Energialla tuntui ainutlaatuiselta mahdollisuudelta – suorastaan kohtalolta Lahdessa vietetyn kesän jälkeen. Halusinkin päästä tekemään kokoaikaisesti markkinointiviestinnän työtehtäviä, joista minulla oli jo entuudestaan jonkin verran työkokemusta. Olen työskennellyt mallitoimiston viestintäassistenttina osa-aikaisesti opintojeni ohella.

Missä tehtävässä työskentelet tänä kesänä?   

Työskentelen markkinointiviestinnän harjoittelijana. Työtehtäviini kuuluu muun muassa somekanavien ylläpitoa sekä uutiskirjeiden ja työntekijäesittelyiden tekemistä. Lisäksi työhöni sisältyy muita viestinnällisiä projekteja. Tähän mennessä olen päässyt myös valokuvaamaan sekä editoimaan ja suunnittelemaan sisältöjä Lahti Energian uusille nettisivuille. Se on ollut hyvin mielenkiintoista, koska en ole aiemmin ollut tekemässä nettisivuja niin kokonaisvaltaisesti. On ollut innostavaa oppia uutta.

”Olen päässyt suunnittelemaan sisältöjä Lahti Energian uusille nettisivuille. Työ nettisivujen parissa on ollut mielenkiintoista ja antoisaa, koska olen oppinut siitä eniten uutta.”

Miten kesätyöt ovat sujuneet tähän mennessä?  

Kesätyöt ovat sujuneet tähän mennessä hyvin ja työ on ollut mieluisaa. Poikkeusaika on näkynyt kesätyössäni ennen kaikkea siten, että teen töitä etänä Tampereelta käsin. Se on ollut minun näkökulmastani kätevää. Olen kuitenkin käynyt Kauppakadulla muutamia kertoja.

Haastavinta kesätyössä on ollut uusien nettisivujen tekeminen, sillä minulla ei ollut siitä kovin monipuolista kokemusta ja monet asiat tulivat uutena. Toisaalta työ nettisivujen parissa on ollut mielenkiintoista ja antoisaa, koska olen oppinut siitä eniten uutta. Kesätöissä parasta ovatkin olleet uusien asioiden oppiminen, eli samalla osaamiseni kartuttaminen ja mukavat työkaverit. Positiivisesti minut yllätti se, kuinka joustavasti omat työt on Lahti Energialla liukuvan työajan ja etätyön ansiosta mahdollista järjestää.

Mitä olet oppinut kesätöissä?  

Olen oppinut tänä kesänä paljon siitä, miten markkinointiviestintää tehdään käytännössä. Olen päässyt oppimaan myös nettisivujen tekemistä hyvin kokonaisvaltaisesti. Sen lisäksi olen oppinut paljon yleisesti energia-alasta, joka ei ollut minulle entuudestaan tuttu ala. Uutena asiana viestinnän tehtävistä minulle tuli yhtiön sisäisen uutiskirjeen tekeminen, joka on sekin hyvin mielekästä puuhaa. Kaikesta täällä oppimastani on varmasti paljon hyötyä tulevaisuuden työelämässä, sillä haluaisin jatkossakin tehdä markkinointiviestintää työkseni.

”Kaikesta täällä oppimastani on varmasti paljon hyötyä tulevaisuuden työelämässä, sillä haluaisin jatkossakin tehdä markkinointiviestintää työkseni.”

Mitä asioita teet arjessasi säästääksesi ympäristöä?  

Pyöräilen etenkin kesäisin paikasta toiseen. Sen lisäksi kävelen ja käytän julkisia kulkuneuvoja. Kotona kierrätän aktiivisesti kotitalousjätteitä, sammutan turhat valot sekä irrotan töpselit seinästä, kun en käytä sähkölaitteita.

Kerro vielä tähän loppuun lyhyesti, miksi kannattaa hakea Lahti Energialle kesätöihin ja mitä vinkkejä antaisit työnhakuun?  

Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin, koska täällä voi päästä oman alan töihin ja saada hyvän alun haluamalleen uralle. Täällä on hyvä ilmapiiri ja mukavat työkaverit.

Kesätöitä hakiessa on tärkeää olla ajoissa liikkeellä. Kannattaakin lähettää hakemus hakuajan alussa eikä jättää sitä viimeiselle päivälle. Myös joukosta erottautuminen on tärkeää. Panosta hakukirjeeseen ja tee siitä persoonallinen, jotta voit erottua sillä eduksesi. CV:nä kannattaa käyttää visuaalista ja kuvallista CV:tä. Siihen löytyy netistä erilaisia valmispohjia, joita muokkaamalla ansioluettelosta voi tehdä omannäköisen.

Teksti: Katri Lenni-Taattola, hallinnon harjoittelija (HR)