Hyödyllisiä linkkejä

Astetta alemmas -kampanjasivut 🔗

Jotta energiaa riittää meille kaikille, tarvitaan jokaisen panosta. Astetta alemmas -kampanja kannustaa suomalaisia energiansäästöön käytännönläheisillä ohjeilla.

72 tuntia – pärjäisitkö omin avuin? 🔗

72 tuntia on viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille. Kodeissa tulisi pärjätä ainakin kolme vuorokautta ilman sähköä, lämpöä, vettä ja ruokaa.

Energiateollisuuden ohjeet häiriöiden varalle 🔗

Hyvä varautuminen on turvallisuuden ja toimintakyvyn perusta. Lue Energiateollisuuden ohjeet, miten sähkö –ja kaukolämpökatkoihin kannattaa varautua.

Fingridin tietoa sähköpulasta 🔗

Sähköä on tuotettava joka hetki yhtä paljon kuin sitä kulutetaan. Sähköpula syntyy, kun tuotanto ja tuonti eivät riitä kattamaan kulutusta. Tällöin kulutusta joudutaan hetkellisesti rajoittamaan.

Kantaverkkoyhtiö Fingridillä on mahdollisen sähköpulan varalle kolmiportainen menettely, joka kuvaa tilanteen vakavuusastetta. Fingrid tiedottaa verkkosivuillaan menettelyn mukaisesti, kun tilanne mahdollisesti kiristyy.

Katso, mitä Fingrid kertoo mahdollisesta sähköpulasta sekä lue vastauksia kysymyksiin.

Energiatehokas Lahti 🔗

Lahden kaupungin tavoitteena on energiatehokkuus kaikessa kulutuksessa. Tutustu, miten Lahdessa vähennetään energiankulutusta.

Motivan tietopaketti kodin energiankäytöstä 🔗

Järkevä energiankäyttö säästää rahaa ja luontoa. Kotitalouksien energiatehokkuus ja kasvava uusiutuvan energian osuus vauhdittavat puhtaaseen energiaan siirtymistä.

Erityisen tärkeää on säästää lämmityksestä ja liikenteestä. Yksittäisen kotitalouden säästötoimet voivat tuntua pieniltä, mutta yhdessä saavutamme huomattavat säästöt.

Motivan tietopaketti yritysten energiatehokkuuden parantamiseen 🔗

Tutustu Motivan yrityksille tarkoitettuihin työkaluihin ja ohjeistuksiin, joiden avulla on mahdollista tehostaa energian- ja materiaalienkäyttöä.