Edelläkävelijä-tarinoita Lahdesta


Pekka Timonen, Lahden kaupunginjohtaja

Lahti on edelläkävelijä ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Kivihiilestä luopuminen, uusiutuviin energialähteisiin siirtyminen, Kymijärvi III -biolämpölaitoksen rakentaminen sekä sähköntuotannon vihertyminen ovat maailmanluokan saavutuksia. Yhdessä ne turvaavat meille puhtaan kaupunkienergian vuosikymmeniksi eteenpäin.

Energiakäännös vauhditti myös Lahden valintaa Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021. Nimitys on paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti erittäin merkittävä. Yhdessä teemme Lahdesta hiilineutraalin vuonna 2025, ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa.

Kestävä kaupunki on parempi kaupunki!

Pekka Timonen, Lahden kaupunginjohtaja

 

timonen-iso.jpg

Antero Mertaranta, urheiluselostaja

Lahti on fantastinen paikka asua – on puhdasta, vihreää ja keskustassakin lenkille pääsee suoraan kotiovelta. Kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja puhtaan asuinympäristön eteen on tehty suuria asioita. On kierrätystä, uusiokäyttöä, energiakäännöstä sekä maailman puhtainta kaupunkienergiaa.

Loikka vihreään energiaan on ollut ilmiömäisen nopea. Myös oma kotini Lahden keskustassa lämpiää puhtaalla lähilämmöllä.

Näin helppoa on olla vastuullinen kaukolämmittäjä Lahdessa.

Nyt nautitaan eikä valiteta!

Antero Mertaranta, urheiluselostaja, toimittaja

 

mertaranta-iso.jpg

Johanna Iivonen, kaukolämpöinsinööri

Tämän talven lämmityskausi alkaa Lahdessa erityisen huolettomissa merkeissä. Energiakäännös on maalissa, ja päästötön energiatuotantomme on turvattu vuosikymmeniksi eteenpäin.

Siirsimme lahtelaiset kaukolämmittäjät vihreään lähilämpöön niin, ettei heidän tarvinnut itse tehdä mitään. Lahti Energialla varmistamme, että tasaista lämpöä riittää koko verkon alueelle vuoden jokaisena päivänä.

Me puhtaan lämmön turvaajat huolehdimme teistä jatkossakin hyvin.

Johanna Iivonen, kaukolämpöinsinööri, Lahti Energia

 

iivonen-iso.jpg