Lahti Energia on uusiutuvassa energiantuotannossa muita 10 vuotta edellä! Toteutamme energiakäännöksen myös selvästi hallituksen ja EU:n tavoitteita aiemmin. Seuraa vihreitä askelia ja lue lisää!

Lahti näyttää esimerkkiä

Lahti Energia toteutti laajan energiakäännöksen ensimmäisenä Suomessa. Kun edelläkävelijä on jo maalissa, muut vasta sovittelevat kenkiä jalkaansa.

jalanjaljet.jpg

Päästöjen vähentämisestä ei meillä vain puhuta, vaan tehdyllä työllä on oikeasti vaikutusta. Pääsemme vuonna 2020 täysin eroon kivihiilen käytöstä. Sitä ei kovin moni muu energiayhtiö voi sanoa.

Kun Lahti Energian tekemää energiakäännöstä tarkastellaan kokonaisuutena, kaupunkiyhtiöistä yksikään muu ei pääse samaan. Energiakäännöksemme on jo valmis, kun moni muu vielä aloittelee omaansa. Lisäksi Lahti Energia on kymmenkunta vuotta EU:n, Pohjoismaiden ja hallitusohjelman tavoitteita edellä.

Lahdesta Euroopan ympäristöpääkaupunki

Ympäristöystävälliset energiaratkaisumme ja Kymijärvi III -biolämpölaitos tekevät Lahdesta kiinnostavan myös maailmanlaajuisesti. Lahtelainen energiakäännös eli kivihiilestä luopuminen vaikutti osaltaan siihen, että Lahden kaupunki valittiin 20.6.2019 Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021. Lahdesta tulee hiilineutraali jo vuonna 2025, ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa. Lahtelaiset voivat syystäkin olla ylpeitä edelläkävelijöitä!


Lahti Energian kaukolämpö polttoaineittain 2010–2020

le-graafi-1.png


Lahti Energian sähköntuotanto tuotantomuodoittain 2010–2020

le-graafi-2.png


Kivihiilen käyttö energiantuotannossa v. 20172020 (tuhatta tonnia)

kivihiili.png


Lahti Energian hiilidioksidipäästöt vuosina 1990 ja 2020 (tuhatta tonnia)

hiilidioksidi.png


Palaa edelläkävelijän etusivulle