Kymijärvi III -biolämpölaitoksen rakennus- ja asennustyöt jatkuvat

Tiedote lähiympäristön asukkaille 3.5.2019

Uuden biolämpölaitoksen rakennus- ja asennustyöt jatkuvat Kymijärven voimalaitosalueella Voimakatu 16:ssa. Työstä on tehty meluilmoitus Lahden ympäristöpalveluille 21.3.2019, ja ilmoitukseen on saatu päätös 18.4.2019. Päätös on voimassa 1.4.2019–30.9.2019.

Huhti–kesäkuun aikana työmaalla asennetaan edelleen komponentteja, mutta pääosin sisätiloissa. Samalla laitoksen kuorirakenteita viimeistellään. Työstä voi aiheutua satunnaisesti vähäistä melua kesäkuun loppuun saakka, jolloin myös rakennusten ulkopuoliset työt on pääosin tehty.

Asennustyöt lopetetaan jatkossa viimeistään klo 18, minkä jälkeen yöllä tehdään töitä tarpeen vaatiessa. Ero aikaisempaan verrattuna on vähäinen, koska myös kuluneen talven aikana työt on pääosin tehty rakennusten sisällä.

Meluavimmat työvaiheet tehdään melupäätöksen mukaisesti arkisin klo 7–18, lauantaisin klo 8–18 ja sunnuntaisin klo 10–18. Päätöksessä todetaan kuitenkin, että melua aiheuttavat asennustyöt on mahdollista aloittaa arkisin klo 6, mikäli siihen on pakottava syy. Työmaalla on toimintaa ympäri vuorokauden, mutta työjärjestelyillä pyrimme minimoimaan meluhaitat ja pitämään ne sallituissa rajoissa.

Työmaan toiminta on tällä hetkellä asennuspainotteista, ja suurimmat komponentit on asennettu paikoilleen. Lähes kaikilla prosessialueilla asennetaan kuitenkin edelleen pienempiä laitteita. Työmaalla tehdään muun muassa prosessi- ja rakennussähköistys- sekä automaatioasennuksia. Prosessilaitteiden ja automaation testaukset on aloitettu, ja ne jatkuvat ensi syksyyn saakka.

Työt etenevät aikataulussa. Työmaan kokonaisvahvuus on tällä hetkellä 430 henkilöä. Henkilöstömäärä on alkanut vähentyä projektin valmistumista kohti.  Laitoksen on määrä valmistua vuoden 2019 lopulla.

Pahoittelemme satunnaisia häiritseviä meluääniä, joita valitettavasti asennus- ja rakennustyö saattaa tahattomasti aiheuttaa.

Lisätietoja:

Työmaapäällikkö Timo-Pekka Aaltonen, puh. 040 503 5812

  • Jaa tämä sivu