Kymijärvi III -biolämpölaitoksen rakennus- ja asennustyöt siirtyvät sisälle marraskuussa

Tiedote lähiympäristön asukkaille 13.9.2018

Uuden biolämpölaitoksen rakennus- ja asennustyöt jatkuvat Kymijärven voimalaitosalueella Voimakatu 16:ssa. Työstä on tehty meluilmoitus Lahden ympäristöpalveluiden ympäristösuojelutarkastajalle 29.6.2018, ja ilmoitukseen on saatu päätös 16.7.2018. Päätös on voimassa 1.8.2018–31.3.2019.

Syyskuussa työmaalla asennetaan komponentteja. Samalla voimalaitoksen teräsrakenteita viimeistellään.

Työstä voi aiheutua satunnaista kolinaa joulukuun loppuun saakka, jolloin myös rakennuksien ulkopuoliset työt on pääosin tehty. Rakennukset saadaan lämmitysvalmiuteen lokakuun aikana, jolloin äänieristys paranee. Marraskuussa työskentely jatkuu pääosin sisällä.

Kattilalohkon häiritsevää melua aiheuttavat asennustyöt lopetetaan jatkossa viimeistään klo 20, jonka jälkeen yöaikaan tehdään melutonta asennustyötä ja laadunvalmistusta. Ero aikaisempaan verrattuna on merkittävä, sillä kattilalaitostyömaa on ollut alueen huomattavin melunlähde.

Meluavimmat työvaiheet tehdään melupäätöksen mukaisesti arkisin klo 7–18, lauantaisin klo 8–18 ja sunnuntaisin klo 10–18. Päätöksessä todetaan kuitenkin, että melua aiheuttavat asennustyöt on mahdollista aloittaa arkisin klo 6 ja lopettaa klo 20, mikäli siihen on pakottava syy. Viikonloppuisin työskennellään pääosin melupäätöksessä annetuissa aikarajoissa.  Työmaalla on toimintaa ympäri vuorokauden, mutta työjärjestelyillä pyrimme minimoimaan meluhaitat ja pitämään ne sallituissa rajoissa.

Työmaan toiminta on tällä hetkellä asennuspainotteista. Lähes kaikilla prosessialueilla asennetaan laitteita. Suurimpia kokonaisuuksia ovat muun muassa kiinteän polttoaineen käsittelylaitteet, kattilalaitos, lämmön talteenotto sekä matala- ja korkeapaineputkistot. Lisäksi tehdään rakennussähköistyksiä sekä LVI-asennuksia.  

Työt etenevät aikataulussa. Työmaan kokonaisvahvuus on tällä hetkellä 300 henkilöä. Vuoden 2018 loppua kohti työmaan kokonaisvahvuus kasvaa tasaisesti ja saavuttaa arviolta jopa 550 henkilöä. Laitoksen on määrä valmistua vuoden 2019 lopulla.

Pahoittelemme satunnaisia häiritseviä meluääniä, joita valitettavasti asennus- ja rakennustyö saattaa tahattomasti aiheuttaa.

Lisätietoja:

Työmaapäällikkö Timo-Pekka Aaltonen, puh. 040 503 5812

 

 

  • Jaa tämä sivu