Projektin aikataulu ja vaiheet

Kyvo3_vaihe.JPG

Kymijärvi III –biolämpölaitoksen päälaitteet ja perustukset on saatu valmiiksi. Laitoksen rakentaminen on hyvässä vauhdissa: harjannostajaisia vietettiin syksyllä 2018.  Tällä hetkellä työmaalla tehdään monenlaisia asennuksia ja sähköistyksiä. Tämänhetkinen tilanne on korostettu yllä olevassa kuviossa sinisellä pohjavärillä.

Kymijärvi III -projekti on rakentamisvaiheessa. Biolämpölaitoksen betonirakenteet ovat valmistuneet, kaikki tärkeimmät hankinnat on tehty ja suurimmat laitteet on asennettu. Työmaavahvuus on tällä hetkellä noin 350–400 työntekijää ja nousee pian yli viidensadan. Työmaalla tehdään tällä hetkellä erilaisia asennuksia ja sähköistyksiä. Projekti etenee aikataulussa ja budjetissa.

Kesällä 2019 Kymijärvi III -biolämpölaitos on valmis koestuksia ja käyttöönottoa varten. Laitos ottaa yhdessä Kymijärvi II laitoksen kanssa kaukolämmöntuotantovastuun lämmityskaudella 2019–2020. Kymijärvi I -voimalaitoksen käyttö loppuu keväällä 2019.

Biolaitoksen kattilatoimittaja on Sumitomo SHI FW Varkaudesta. Lämmöntalteenoton toimittajaksi puolestaan valikoitui ruotsalainen Radscan. Polttoaineen käsittelyjärjestelmän laitokselle toimittaa Raumaster.

  • Jaa tämä sivu