Projektin aikataulu ja vaiheet

Projektin vaiheet.JPG

Kymijärvi III -biolämpölaitoksen asennustyöt ovat pääosin valmiit, ja laitos on käyttöönottovaiheessa. Tällä hetkellä työmaalla tehdään erilaisia testejä, joilla laitoksen suorituskyky ja käytettävyys voidaan varmistaa eri kuormilla ja polttoaineilla. Tämänhetkinen tilanne on korostettu yllä olevassa kuviossa sinisellä pohjavärillä.

Kymijärvi III -projekti on käyttöönottovaiheessa. Biolämpölaitoksen asennustyöt ovat pääosin valmistuneet, ja suurin osa laitteistoista on otettu käyttöön. Työmaavahvuus on tippunut noin sataan ja vähenee edelleen viikoittain, kun urakoitsijoiden henkilöstö poistuu työmaalta.

Uusi laitos tuotti ensimmäistä kertaa kaukolämpöä elokuun alussa. Sen jälkeen muita merkittäviä virstanpylväitä saavutettiin syyskuussa, kun Kymijärvi III -laitokselta ajettiin ensimmäistä kertaa höyryä Kymijärvi II -turbiinille. Myös lämmön talteenottolaitos on otettu käyttöön.

Kymijärvi II - ja Kymijärvi III -laitokset ovat ottaneet yhdessä vastuun kaukolämmöntuotannosta. Kymijärvi I -hiilivoimalaitos otettiin pois käytöstä maaliskuun lopussa. 

Uuden biolämpölaitoksen kattilatoimittaja on Sumitomo SHI FW Varkaudesta. Lämmöntalteenoton toimittaja on Ruotsalainen Radscan. Polttoaineiden käsittelyjärjestelmän laitokselle toimittaa Raumaster.

 

 

 

  • Jaa tämä sivu