Monipuolinen ja vastuullinen energia-alan yritys


Lahti Energian päätuotteita ovat yhteistuotannolla tuotettu sähkö ja kaukolämpö, joita tuotetaan kahdessa voimalaitoksessa Lahdessa. Lisäksi lämmöntuotannossa käytetään eri puolilla jakeluverkkoa sijaitsevia pienvoimaloita sekä kaukolämmön huippu- ja varakeskuksia lähinnä talvikautena.

Katso tästä uusin yritysesittelyvideomme.

Myymme sähköä kaikkialle Suomeen. Kaukolämpöä toimitamme oman verkkomme alueelle Lahdessa, Hollolassa ja Asikkalassa. Sähkön siirtoverkkomme puolestaan ulottuu Lahden ja Hollolan lisäksi osin myös Iitin, Hämeenkosken ja Asikkalan kuntiin. Sähkönsiirtoon liittyvistä asioista huolehtii Lahti Energian tytäryhtiö LE-Sähköverkko Oy.

  • Sähköverkon pituus 4 583 km
  • Kaukolämpöverkon pituus 683 km

Toimitamme asiakkaillemme laadukasta ja kilpailukykyistä energiaa sekä erilaisia energiaan liittyviä palveluita. Panostamme ympäristöystävällisen, uusiutuvan energian tuottamiseen. Olemme muun muassa rakentaneet maailman ensimmäisen energiajätteitä polttoaineenaan käyttävän kaasutusvoimalaitoksen.

Lahti Energian omassa tuotannossa polttoaineina käytetään kierrätyspolttoainetta, maakaasua, kivihiiltä, puuta ja biokaasua. Osakkuusyhtiöiden kautta meillä on osuudet vesivoimaa, tuulivoimaa ja ydinvoimaa. Erilaisten polttoaineiden käyttömäärät ja suhteet vaihtelevat vuosittain.

Lahti Energialla työskentelee vakituisesti noin 200 henkilöä.

  • Jaa tämä sivu