Jäätori

Kauppatorin luistelukenttä eli jäätori kutsuu ulkoilemaan. Torilla voi luistella talvisin niin kauan kuin sää sallii. Kun lämpöasteita on pysyvästi kahdeksan tai enemmän, jäätori puretaan pois odottamaan seuraavaa talvea.

Jäätori on 110-vuotislahjamme kaikille lahtelaisille. Se on toistuva, vuosittainen perinne samaan tapaan kuin radiomastojen valaisu ja vesiurkunäytökset. Jäätorilla jokainen saa luistella ilmaiseksi, ja se on lusitelijoiden vapaassa käytössä aina, kun jäällä ei ole tapahtumaa tai huoltoa käynnissä. Ensisijainen käyttötarkoitus on vapaa yleisöluistelu.

Luistelukenttä sijaitsee kauppatorin Marolankadun puoleisella reunalla. Luistelutilaa se tarjoaa kaiken kaikkiaan 800 neliömetriä: pituutta radalla on 40 ja leveyttä 20 metriä.

Luistella saa joka päivä

Luistelukenttää saavat käyttää niin luistelijat kuin pelaajatkin. Pienpelit on sallittu pehmeällä pallolla niin, että pelaaminen keskittyy kentän toiseen laitaan. Jäätorin käyttäjiltä edellytetään myös huomaavaisuutta muita luistelijoita – ja varsinkin niitä pienimpiä – kohtaan. Jäätorilla voi myös järjestää omia pienimuotoisia tapahtumia. Niistä voi tiedustella tori-isäntä Timo Arasolalta (044 590 5477, timo.arasola@lahentori.fi). Jäätoria ei ole kuitenkaan tarkoitettu kaupalliseen käyttöön.

Jäätoria huolletaan säännöllisesti. Kenttä pidetään kunnossa maanantaista lauantaihin klo 9–20 ja sunnuntaisin klo 12–18. Torilla saa luistella toki myös huoltoaikojen ulkopuolella. Aikoja tarkistetaan luistelukentän käytön ja kaupunkilaisten toiveiden mukaan. Jään kunnossapidosta vastaa Viherpalvelu Hyvönen.

Tapahtumista tietoa Facebook-sivulla

Jäätorilla on myös oma Facebook-sivu, joka löytyy täältä. Se on usean Jäätorilla toimivan tahon yhteinen viestintäkanava. Mukana ovat Lahden kaupunki, Lahti Region, Lahti City ry, Lahen tori, Inspis ry ja Lahden Taitoluistelijat. Ota sivu heti seurantaan, jotta pysyt ajan tasalla Jäätorin tapahtumista!

Energiatehokasta jäätä

Jäätorin toteutti yhteistyökumppanimme One1. Jäähdytysjärjestelmän torille toimitti ja asensi puolestaan Jäämestarit Oy. Järjestelmä on toteutettu uusinta teknologiaa hyödyntäen: jäätori pysyy jäässä epäsuoralla hiilidioksidijäähdytyksellä, ja jään alla muoviputkistossa kiertää ympäristöystävällinen kylmäaine.

Lisäksi laitteisto käyttää pieniä ja hiljaisia mutta hyötysuhteeltaan korkeita kompressoreita. Jäätoria jäähdytetään ainoastaan sään sitä vaatiessa, joten pakkasella jäähdytyskoneet eivät kuluta turhaan energiaa.

Lue Jäätorin uusin tiedote.

 

  • Jaa tämä sivu