vuohelan_herkku.jpg

Vuohelan herkku

Lahti Energia toteutti Vuohelan Herkun energiaratkaisun avaimet käteen -periaatteella. Ratkaisuun kuuluivat energiaan liittyvät laitteet aina uuneihin saakka. Vuohelan Herkun leipomo- ja myllyliiketoiminnot myytiin Fazerille alkuvuonna 2020. 

Lahti Energia toteutti Vuohelan Herkun leipomoon energiaratkaisun avaimet käteen -periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että Lahti Energia hankki tehtaaseen energiaan liittyvät laitteet aina uuneihin saakka. Vuohelan Herkku maksaa niistä kuukausimaksua Lahti Energialle.

Erityispiirteenä Vuohelan Herkun leipomossa on termoöljy, jolla uunit lämpiävät. Uunin arinoiden alla kiertää 300-asteista öljyä niitä lämmittäen. Lahti Energia hankki leipomolle myös termoöljykattilat.

– Meillä oli tavoitteena mahdollisimman kustannus- ja energiatehokas leipomo. Paistamisesta ja pakastamisesta syntyvää hukkalämpöä hyödynnetään kiinteistön lämmittämiseen. Hukkalämmön käyttöönotto on hieno asia. Onhan järkevämpää käyttää lämpö hyväksi kuin antaa sen häipyä taivaan tuuliin.

Pirkko Hämäläinen, Vuohelan herkku

  • Jaa tämä sivu