Kiinteistön laiteuusinta avaimet käteen -palveluna

Avaimet käteen -palveluna saat uudet kaukolämpölaitteet helposti ja vaivattomasti.

Palveluun kuuluvat:

  • suunnittelutyö
  • lämmönjakokeskuksen asennus
  • lämmityksen ja lämpimän käyttöveden lämmönsiirtimet
  • perusautomatiikka
  • pumput ja putkivarusteet
  • varolaitteet
  • putki-, sähkö- ja rakennustekniset työt
  • vanhojen laitteiden purkaminen ja poisvienti tarvittaessa.

Hinta määräytyy suunnittelukäynnin perusteella. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi rakennuksen koko, lämmönjakohuoneen sijainti ja se, mitä töitä toimitukseen sisällytetään.

Kaukolämpö avaimet käteen

Kaukolämpö avaimet käteen

Pasi Valjakka
029 000 8386
kaukolampo@lahtienergia.fi

ARAn avustus matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymiseksi

ARA tukee asuinrakennusten laiteuusintoja vuonna 2023, kun uudet laitteet mitoitetaan 90 celsiusasteen kaukolämmön tulolämpötilaan. Lue lisää ARA:n sivuilta. Ota yhteyttä kaukolampo@lahtienergia.fi, niin toimitamme puoltolausunnon, jonka tarvitset avustushakemuksen liitteeksi.

Tilaa ilmainen suunnittelukäynti

Ilmaisen suunnittelukäynnin perusteella saat lopullisen tarjouksen uusista kaukolämpölaitteista.

Tilaa ilmainen suunnittelukäynti asiantuntijaltamme. Kerro nimesi ja yhteystietosi sekä mihin kohteeseen haluat tarjouksen uusista kaukolämpölaitteista. Voit halutessasi ehdottaa suunnittelukäynnin ajankohtaa jo tilausvaiheessa.

Mistä tietää, että laitteet on aika uusia?

Laitteiden katsastuksen tulos

Katsastus- ja huoltopalvelumme on helppo tapa tarkastaa laitteiden kunto. Katsastuksen tulokset raportoidaan selkeästi. Raportilta ilmenee katsastuksen havainnot ja ehdotetut huoltotyöt.

Lue lisää katsastus- ja huoltopalvelusta

Laitteiden ikä

Kaukolämpölaitteiden käyttöikä on keskimäärin 25 vuotta.

Iän lisäksi kannattaa tutkailla laitteiden kuntoa.

Yksittäisten osien uusiminen yli 15 vuotta vanhoihin laitteisiin ei aina ole kannattavaa. Vanhat laitteet on usein taloudellisempaa vaihtaa kokonaan uusiin kuin korjata osa kerrallaan.

Joskus laitteet ovat niin vanhat, että sopivia varaosia on enää huonosti saatavilla.

Laitteet on mukavampi uusia ennakoiden kuin rikkoutumisen aiheuttamassa kiireessä.

Vuodot

Lämmönjakohuoneessa on hyvä käydä katsomassa, ettei laitteistossa ole vuotoja. Ilmoita pienistä tihkuvuodoista kaukolämmön asiakaspalveluun toimistoaikana. Suuremmista vuodoista lämmönjakohuoneessa tai ulkona on syytä ilmoittaa heti ympäri vuorokauden päivystävään vikanumeroon. Yhteystietomme on koottu yhteystietosivulle.

Vuoto lämmityspiirin lämmönsiirtimessä

Lämmityksen lämmönsiirtimen sisäinen vuoto voi ilmetä verkoston paineen nousuna, jolloin varoventtiili päästää vettä (edellyttäen että paisunta-astia on kunnossa).

Vuoto käyttöveden lämmönsiirtimessä

Mikäli käyttöveden lämmönsiirtimessä on reikä, kaukolämpövettä pääsee käyttöveden joukkoon tai käyttövettä virtaa kaukolämpöverkkoon. Vuoto ei aina oireile selkeästi, eikä osa oireista aina välttämättä viittaa vuotoon.

Jos kaukolämpövettä sekoittuu käyttöveteen, kuuma vesi voi vihertää, sillä kaukolämpövesi on värjätty vihreäksi vuotojen havaitsemiseksi. Tällöin voi ilmetä myös lämpimän veden lämpötilan huojuntaa. Pienissä vuodoissa vihreän värin näkee vain kuumasta vedestä uv-valolla.

Jos taas käyttövettä virtaa runsaasti kaukolämpöverkkoon, vesi- ja lämpölaskut suurenevat.

Kaukolämpövesi ei ole myrkyllistä, mutta käyttövettä ei tule käyttää talousvetenä eikä etenkään juoda, jos siihen on sekoittunut kaukolämpövettä.

Äänet

Nykyaikaiset pumput ovat melko hiljaisia. Pumpusta ei välttämättä kuulu korvakuulolla lainkaan ääntä. Mikäli kuuluva ääni on muuta kuin tasaista hurinaa, voi ääni liittyä johonkin ongelmaan.

Häiriöt

Erinäiset häiriöt automaatiossa ja lämmönjakelussa on hyvä selvittää. Häiriöt saadaan toisinaan helposti ja edullisesti loppumaan. Joskus toistuvat häiriöt johtuvat laitteiston vikaantumisesta, jolloin on punnittava esimerkiksi laitteiston iän kannalta sitä, kannattaako laitteet kunnostaa vain vaihtaa uusiin.