Pientalon laiteuusinta

Avaimet käteen -palvelumme avulla saat uudet kaukolämpölaitteet kotiisi helposti ja vaivattomasti. Hoidamme puolestasi uuden lämmönjakokeskuksen hankinnan ja asennuksen.

Pyydä tarjous tai keskustellaan lisää, mikäli jokin askarruttaa.

Tarjoamme myös rahoituspalvelua kuluttaja-asiakkaillemme.

Kaukolämpö

Kaukolämpö

Santeri Pusa
02917 02921
kaukolampo@lahtienergia.fi

ARAn avustus matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymiseksi

ARA tukee asuinrakennusten laiteuusintoja vuonna 2023, kun uudet laitteet mitoitetaan 90 celsiusasteen kaukolämmön tulolämpötilaan. Lue lisää ARA:n sivuilta. Ota yhteyttä kaukolampo@lahtienergia.fi, niin toimitamme puoltolausunnon, jonka tarvitset avustushakemuksen liitteeksi.

Kaukolämmön jakeluhäiriöt 24 h

0800 397 244

Kaukolämmön jakeluhäiriöt 24 h

Kiireellisiä tilanteita varten päivystämme ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Laitteiden ikä

Kaukolämpölaitteiden käyttöikä on keskimäärin 25 vuotta.

Iän lisäksi kannattaa tutkailla laitteiden kuntoa.

Yksittäisten osien uusiminen yli 15 vuotta vanhoihin laitteisiin ei aina ole kannattavaa. Vanhat laitteet on usein taloudellisempaa vaihtaa kokonaan uusiin kuin korjata osa kerrallaan.

Joskus laitteet ovat niin vanhat, että sopivia varaosia on enää huonosti saatavilla.

Laitteet on mukavampi uusia ennakoiden kuin rikkoutumisen aiheuttamassa kiireessä.

Vuodot

Lämmönjakohuoneessa on hyvä käydä katsomassa, ettei laitteistossa ole vuotoja. Ilmoita pienistä tihkuvuodoista kaukolämmön asiakaspalveluun toimistoaikana. Suuremmista vuodoista lämmönjakohuoneessa tai ulkona on syytä ilmoittaa heti ympäri vuorokauden päivystävään vikanumeroon.

Vuoto lämmityspiirin lämmönsiirtimessä

Lämmityksen lämmönsiirtimen sisäinen vuoto voi ilmetä verkoston paineen nousuna, jolloin varoventtiili päästää vettä (edellyttäen että paisunta-astia on kunnossa).

Vuoto käyttöveden lämmönsiirtimessä

Mikäli käyttöveden lämmönsiirtimessä on reikä, kaukolämpövettä pääsee käyttöveden joukkoon tai käyttövettä virtaa kaukolämpöverkkoon. Vuoto ei aina oireile selkeästi, eikä osa oireista aina välttämättä viittaa vuotoon.

Jos kaukolämpövettä sekoittuu käyttöveteen, kuuma vesi voi vihertää, sillä kaukolämpövesi on värjätty vihreäksi vuotojen havaitsemiseksi. Tällöin voi ilmetä myös lämpimän veden lämpötilan huojuntaa. Pienissä vuodoissa vihreän värin näkee vain kuumasta vedestä uv-valolla.

Jos taas käyttövettä virtaa runsaasti kaukolämpöverkkoon, vesi- ja lämpölaskut suurenevat.

Kaukolämpövesi ei ole myrkyllistä, mutta käyttövettä ei tule käyttää talousvetenä eikä etenkään juoda, jos siihen on sekoittunut kaukolämpövettä.

Äänet

Nykyaikaiset pumput ovat melko hiljaisia. Pumpusta ei välttämättä kuulu korvakuulolla lainkaan ääntä. Mikäli kuuluva ääni on muuta kuin tasaista hurinaa, voi ääni liittyä johonkin ongelmaan.

Häiriöt

Erinäiset häiriöt automaatiossa ja lämmönjakelussa on hyvä selvittää. Häiriöt saadaan toisinaan helposti ja edullisesti loppumaan. Joskus toistuvat häiriöt johtuvat laitteiston vikaantumisesta, jolloin on punnittava esimerkiksi laitteiston iän kannalta sitä, kannattaako laitteet kunnostaa vain vaihtaa uusiin.

Avaimet käteen -laiteuusinnan eteneminen:

  1. Asiakas pyytää tarjouksen laiteuusinnasta.
  2. Lahti Energia pyytää asiakkaalta tarvittaessa lisätietoja.
  3. Lahti Energia laatii tarjouksen, josta ilmenee toimituksen lopullinen sisältö ja hinta.
  4. Kun asiakas hyväksyy tarjouksen, Lahti Energia käy purkamassa vanhat laitteet kierrätykseen ja asentaa uudet laitteet paikoilleen. Lämmöt ja lämmin käyttövesi ovat poikki korkeintaan yhden työpäivän ajan.