Etusivu > Lahti Energia > Ajankohtaista > Katuvalaisimet huolletaan kolmesti vuodessa - Yksittäisiä lamppuja ei vaihdeta väliaikoina

Katuvalaisimet huolletaan kolmesti vuodessa - Yksittäisiä lamppuja ei vaihdeta väliaikoina

Kaupungin säästövelvoitteiden vuoksi katovalojen yksittäiset rikkoutuneet lamput tai lamppuryhmät vaihdetaan vain kausikierroksen yhteydessä. Vaaralliset kohteet, kuten valaisinpylväiden avoimet luukut, korjataan välittömästi. Risteysalueet ja bussipysäkit korjataan mahdollisimman pian.

Katuvalaisinten huolto tehdään kolmesti vuodessa. Syyshuolto on elokuun puolivälistä lokakuun alkuun, ja se käsittää koko kaupungin ja kuntopolut. Lisäksi valaisinten toimintaa seurataan aamuisin tai iltaisin marraskuun puolivälistä joulukuun loppuun. Kymmenistä tuhansista kaupungin katulampuista pimeänä on 1-3 %. 

Mikäli koko katu, risteysalue tai bussipysäkki on pimeänä, hoidetaan valaistus kuntoon mahdollisimman pian. Myös vilkkuvat valot pyritään korjaamaan muun työn ohessa. Hengenvaaraa mahdollisesti aiheuttavat kohteet korjataan välittömästi. Niitä ovat esimerkiksi irrotetut luukut, kolari- tai myrskyvauriot. 

Ydinkeskustan kadut ovat valaistuna koko pimeän vuorokaudenajan. Keskusta-alueen ulkopuolella katuvaloista puolet palaa klo 22 – 06.

Katuvalaistuksen kunnossapidon rahoittaa Lahden kaupunki. Lahti Energia Oy puolestaan määrittää valaistusverkon hoitotason käytettävissä olevan rahoituksen puitteissa. Lahti Energia on kilpailuttanut valaistuksen kunnossapitotyöt, kuten pimeiden ja rikkoutuneiden lamppujen vaihdot.

Kiireelliset viat (esimerkiksi irrotetut valaisinpylväiden luukut, kolari- ja myrskyvauriot) voi ilmoittaa Lahti Energian maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 397 248.