Myynti-insinööri

Iina ja Lahti Energian ”Äitee”-latauskaappi hiihdon MM-kisoissa vuonna 2017.

Iina Asplund työskentelee Lahti Energialla myynti-insinöörinä. Lue, mitä hänen työtehtäviinsä kuuluu!

Iina on alun perin kotoisin Lahdesta, mutta hän asui Kotkassa opiskellessaan energiatekniikan insinööriksi. Iinan taival Lahti Energialla alkoi harjoitteluiden merkeissä ensin vuonna 2012 Kymijärven kaukolämpövalvomossa ja seuraavana vuonna lämpöliiketoiminnan parissa työskennellen. Hän jakoi tuolloin muun muassa kaukolämmön jakelukeskeytysilmoituksia sekä avusti erilaisissa kaukolämpöverkkoon liittyvissä töissä.

– Tykästyin kovasti Lahti Energialla työskentelemiseen ja halusin hakea vakituiseksi työntekijäksi.

”Tykästyin kovasti Lahti Energialla työskentelemiseen ja halusin hakea vakituiseksi työntekijäksi.”

Monipuolisia työtehtäviä ja niistä oppimista

Keväästä 2015 lähtien Iina onkin ollut vakituinen kasvo Lahti Energialla. Hänen työtehtävänsä ovat vuosien varrella vaihdelleet paljon. Aikaisemmin hän työskenteli enemmän myös kaukolämmön myynnin parissa, mutta nykyään taas enemmän myynnin edistämisen hyväksi.

Iinan työnkuvaan myynti-insinöörinä kuuluu muun muassa uutiskirjeiden tekemistä, nettisivujen sisältöjen suunnittelemista esimerkiksi tuotesivujen osalta ja tuotteistamista eli sen pohtimista, miten tuotteista kerrotaan esimerkiksi tuoteselosteissa. Lisäksi hän tuurailee välillä kaukolämmön asiakaspalvelulinjassa ja on osallistunut erilaisiin projekteihin, kuten asiakastieto- ja datajärjestelmien uudistukseen.

– Koska työtehtävät ovat olleet niin monipuolisia, olen päässyt oppimaan paljon. 

Tulevaisuudessa Iina suuntautuu työssään yhä vahvemmin markkinointiin. Markkinoinnin prosesseihin tutustuminen ja esimerkiksi mittaus osana markkinointia ovat hänen mielestään tärkeitä ja kiinnostavia aiheita.

”Minulle on tärkeää saada edustaa yritystä, joka on vastuullinen ja luotettava kaikessa toiminnassaan. Ympäristöasioissa meillä näytetään mallia koko maailmalle.”

Avoin ja reilu työilmapiiri

Iinan mukaan hänen työnsä edellyttää kykyä priorisoida, aikatauluttaa ja johtaa itseään sekä halua oppia uutta. Työssä käytetään paljon myös Exceliä, joten sen hallitseminen on myös yksi työn edellytyksistä.

Iinan mielestä parasta Lahti Energialla ovat työkaverit.

– Työyhteisössä on avoin ja reilu ilmapiiri ja työkaverit ovat hauskaa, mutta myös ammattitaitoista porukkaa. 

Hänen mukaan Lahti Energia tarjoaa työntekijöilleen myös erittäin hyvät liikunta- ja terveyspalvelut. Lisäksi turvallisuudesta pidetään hyvin huolta, mikä on tärkeää energia-alalla. Iinan mielestä työssä on tärkeää se, että kokee olevansa hyödyksi – on hienoa saada näyttää osaamistaan ja oppia uutta.

– Minulle on tärkeää saada edustaa yritystä, joka on vastuullinen ja luotettava kaikessa toiminnassaan. Lahti Energialla työskennellessäni voin hyvillä mielin seistä tekemistemme takana. Ympäristöasioissa meillä näytetään mallia koko maailmalle.