Polttoaineenvastaanottaja

Kimmo Suojala työskentelee Lahti Energialla polttoaineenvastaanottajana. Lue, mistä hänen työpäivänsä koostuvat!

Kimmo on alkuperäinen lahtelainen. Hän työskenteli ensin 18 vuotta samalla tontilla ulkopuolisen urakoitsijan palveluksessa. Sitten häntä pyydettiin samoihin työtehtäviin Lahti Energialle. Nyt Kimmo on ollut Lahti Energialla kaksi vuotta töissä.

Kimmon työtehtäviin kuuluvat tulevien polttoaineiden vastaanotto, laaduntarkkailu sekä laitteiden ja kuljettimien ennakkohuollot ja tarkastukset. Hän toimii myös polttoainemestarin viran sijaisena eli hoitaa logistiikkapuolen, tilailee kuormia ja reklamoi, jos aihetta siihen ilmenee.

”Olen viihtynyt Lahti Energialla. Työ on ollut mielenkiintoista ja aina tulee uusia asioita eteen.”

Kimmon työpäivät koostuvat pitkälti kuormien vastaanottamisesta sekä siitä, että seurataan prosessia ja sitä, että laitteet toimivat niin kuin kuuluukin. Haastavinta työssä on hänen mukaan se, kun tulee vastaan yllättäviä tilanteita ja täytyy miettiä, miten ne saa parhaiten ratkaistua.

– Välillä tulee useampi yllättävä tilanne peräkkäin, välillä taas ei ollenkaan. Pakkastalvella niitä on enemmän, kun polttoaineet ovat jäisiä. 

Kimmon mukaan hänen työssään pärjääminen edellyttää hyvää fyysistä kuntoa sekä sitä, että pystyy mukautumaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin.  

– Välillä tämä on ihan raakaa, fyysistä työtä, ei vaan tietokoneen näpyttämistä. 

Hänen mielestään tärkeintä työssä on se, että viihtyy ja että työ on vaihtelevaa. Joka päivä hän on mielellään aina tullut töihin. 

– Olen viihtynyt Lahti Energialla. Työ on ollut mielenkiintoista ja aina tulee uusia asioita eteen.