Tuotepäällikkö

Iina ja Lahti Energian ”Äitee”-latauskaappi hiihdon MM-kisoissa vuonna 2017.

Iina Asplund työskentelee Lahti Energialla tuotepäällikkönä. Lue, mitä kaikkea hänen työhönsä kuuluu!

Iina on alun perin kotoisin Lahdesta, mutta hän asui Kotkassa opiskellessaan energiatekniikan insinööriksi. Iinan matka Lahti Energialla alkoi harjoitteluiden merkeissä vuonna 2012. Ensin hän työskenteli Kymijärven kaukolämpövalvomossa ja seuraavana vuonna lämpöliiketoiminnan parissa.

– Tykästyin kovasti Lahti Energialla työskentelemiseen ja halusin hakea vakituiseksi työntekijäksi.

Monipuolisista työtehtävistä oppimista

Keväästä 2015 lähtien Iina onkin ollut vakituinen kasvo Lahti Energialla. Vuosien varrella hänen työtehtävänsä ovat vaihdelleet. Aiemmin Iina on työskennellyt muun muassa myynnin sekä uutiskirjeiden ja verkkosivujen sisältöjen parissa. Työuransa aikana hän on osallistunut myös erilaisiin projekteihin ja työskennellyt kaukolämmön asiakaspalvelussa.

– Koska työtehtävät ovat olleet niin monipuolisia, olen päässyt oppimaan paljon.

Alkuvuonna 2023 Iinan titteli vaihtui tuotepäälliköksi. Tuotepäällikön työhön kuuluu esimerkiksi tuotteiden myynnin ja kannattavuuden raportointi, tuotteistaminen ja tuotteiden markkinointiin osallistuminen. Hän kartoittaa asiakkaiden tarpeita, joiden perusteella voidaan tehdä tuotekehitystä.

Avoin ja reilu työilmapiiri

Iinan mukaan hänen työnsä edellyttää kykyä priorisoida, aikatauluttaa ja johtaa itseään sekä halua oppia uutta. Vuosien varrella Iina on päässyt harjaantumaan Excelin käytössä, ja siitä on tullut ehkäpä hänen lempityökalunsa.

Iinan mielestä parasta Lahti Energialla ovat työkaverit.

– Työyhteisössä on avoin ja reilu ilmapiiri. Työkaverit ovat hauskaa, mutta myös ammattitaitoista porukkaa.

Hänen mukaansa Lahti Energia tarjoaa työntekijöilleen erittäin hyvät liikunta- ja terveyspalvelut. Lisäksi turvallisuudesta pidetään hyvin huolta, joka on tärkeää energia-alalla. Iinan mielestä työssä on tärkeää se, että kokee olevansa hyödyksi – on hienoa saada näyttää osaamistaan ja oppia uutta.

– Minulle on tärkeää saada edustaa yritystä, joka on vastuullinen ja luotettava kaikessa toiminnassaan. Lahti Energialla työskennellessäni voin hyvillä mielin seistä tekemistemme takana. Ympäristöasioissa meillä näytetään mallia koko maailmalle.