Etusivu > Lämmitys

Kaukolämpö merkitsee asumismukavuutta

lampo

Kaukolämpö on turvallista, toimitusvarmaa ja helppokäyttöistä. Kaukolämpöasiakkaana säästät energiaa ja rahaa ilman suuria investointeja. Se on myös kestävä ja laadukas lämmitysmuoto, joka nostaa kiinteistösi arvoa.

Mitä kaukolämpö on?

Kaukolämpö on kuumaa vettä. Vesi lämmitetään voimalaitoksessa, josta se johdetaan putkia pitkin asiakkaille. Lämpö kulkee kuuman veden mukana voimalaitokselta kiinteistöihin. Jäähtynyt vesi palaa putkia pitkin takaisin voimalaitokselle, jossa se taas lämmitetään ja laitetaan uuteen kiertoon.

Tuotamme kaukolämpöä kokonaistaloudellisesti sähkön ja lämmön yhteistuotantona Kymijärven voimalaitoksissamme. Polttoaineena käytämme energiajätteestä jalostettua kierrätyspolttoainetta, maakaasua, kivihiiltä ja puuta. Kymijärven lisäksi tuotamme kaukolämpöä Teivaanmäen voimalaitoksessa sekä alueellisissa lämpökeskuksissa Lahdessa, Nastolassa ja Salpakankaalla.

Kaukolämpö on nykyaikainen, varma ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, joka säästää energiaa ja ympäristöä. Kaukolämmön tuotanto on Suomessa maailman huipputasoa. Se on saanut kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta.

Lahti lämpenee kaukolämmöllä

Lahdessa ensimmäinen kaukolämpöasiakas liitettiin kaukolämpöverkkoon vuonna 1962. Lahtelaiset ovat siis saaneet nauttia  kaukolämmöstä jo yli 50 vuotta. Nykyisellään verkko kattaa lähes koko kaupungin, ja kaukolämmitetyissä taloissa asuu noin 90 prosenttia lahtelaisista. Lahden lisäksi kaukolämmön runkoverkko ylettyy Hollolaan ja Nastolaan. Asikkalassa toimii erillisverkko. Kokonaisuudessaan kaukolämpöverkon pituus on yli 660 kilometriä. Kaukolämpöasiakkaita on jo lähes 8100.

Kaukolämmön alueellinen saatavuus kartalla:

Kaukolämpöverkko on merkitty kartassa punaisella ja aluelämpö vihreällä.

LAHTI_2016.pdf (1.50 MB)
HOLLOLA_2016.pdf (249.57 kB)
ASIKKALA_2016.pdf (116.08 kB)