Lukitukset

Pientaloja lukuun ottamatta kiinteistöön on kannattavaa asentaa avainsäilö.

Energiahuollon ja vastaavien toimijoiden tulee päästä laitteiden luo viivytyksettä vuorokaudenajasta riippumatta. Kiinteistön omistaja vastaa sisäänpääsystä. Kiinteistön omistajan kanssa voidaan sopia, kehen ollaan tarvittaessa yhteydessä oven avaamisesta. Varmempi ja nopeampi tapa järjestää sisäänpääsy on asentaa kiinteistöön avainsäilö eli putkilukko.

Putkilukituksen tilauslomakkeen löydät täältä.

Avainsäilöt

lukitus@lahtienergia.fi

Avainsäilön tilaus, reittiavaimen vaihto ja lisätietoja

Mainitsethan sähköpostissa laskutusosoitteen sekä laitetilan, jonka lukitusta asia koskee (sähkö, tele, vesi, kaukolämpö).

Toimituksen hinta ja sisältö

Avainsäilön vaihtaminen ja uusien avainsäilöjen toimitukset hoidetaan keskitetysti. Toimituksesta vastaa Lahti Energia yhteistyössä DNA:n ja Lahti Aquan kanssa. Toimituksen laskuttaa LE-Sähköverkko Oy.

Avainsäilö toimituksineen maksaa 200 € (alv 24 %). Hinta ei sisällä porausta tai avainsäilöputkea, jotka kiinteistön omistaja tilaa kustannuksellaan valitsemaltaan lukkoliikkeeltä. Poraus on mahdollista tilata myös Lahti Energia Sähköverkko Oy:ltä hintaan 200€ (alv 24%).

Näin tilaat avainsäilön tai vaihdatat reittiavaimen

Kiinteistön omistaja porauttaa kustannuksellaan avainsäilöputken valitsemallaan lukkoliikkeellä. Kun avainsäilöputki on asennettu paikoilleen, kiinteistön omistaja tilaa Lahti Energialta avainsäilöputkeen KTL1E-järjestelmän avainpesän. Tilauksen yhteydessä kiinteistön omistaja ilmoittaa, mistä avaimen voi noutaa.

Samalla tarkastetaan reittiavaimen sopivuus ulko-oveen. Reittiavaimella on tarve päästä kulkemaan ainoastaan käyttäjälle tarpeellisiin laitetiloihin. Avainsäilöissä ei saisi olla kiinteistöjen yleisavaimia.

Jos kiinteistön lukituksia uusitaan, kiinteistön omistaja tilaa Lahti Energian vaihtamaan avainsäilöön uuden reittiavaimen.

Turvallinen, valtakunnallinen KTL1E-avainjärjestelmä

KTL1E-avainjärjestelmällä teleliikenneoperaattorit sekä energia- ja vesihuolto pääsevät omatoimisesti kiinteistöihin ja huoltotyöt voidaan tehdä nopeasti. Järjestelmää voivat käyttää halutessaan myös hissiurakoitsijat ja pelastustoimi. Monien toimijoiden yhteinen järjestelmä vähentää kustannuksia.

Järjestelmän avain, Abloy Protec2 Cliq, mahdollistaa kulkuoikeuksien hallinnoinnin sähköisesti. Kadonnut avain voidaan muuttaa toimintakelvottomaksi.

Lisätietoa KTL1E-lukitusjärjestelmästä Yrityssuojeluyhdistyksen sivuilla.