Muuttajan muistilista

Tältä sivulta saat helpot ohjeet sähkö- ja kaukolämpösopimuksen tekemiseen sekä liittymän omistajan vaihtamiseen. Näin voit keskittyä pakkaamiseen ja muihin asioihin.

Avaimet henkilön kädessä

1. Tee uusi sähkösopimus

Kun muutat, muista irtisanoa nykyinen sähkösopimuksesi ja tehdä tarvittaessa uusi sopimus uuteen osoitteeseen. Lahti Energian sähkönmyynti on siirtynyt Oomi Energialle, joten olethan yhteydessä sähkönmyyjääsi sopimusmuutoksista. Sähkön siirtosopimus päivittyy automaattisesti myyntisopimuksen perusteella.

2. Päivitä osoitteesi

Varmistathan muuton jälkeen OmaWatista tai Lahti Energian asiakaspalvelusta, että postiosoitteesi on ajan tasalla.

3. Ilmoita liittymän omistajavaihdoksesta

Vaihtuiko kiinteistönomistaja? Kiinteistön omistajan vaihtuessa myös sähkö- ja kaukolämpöliittymä vaihtaa yleensä omistajaa. Liittymä on irtainomaisuutta, joka ei siirry uudelle omistajalle automaattisesti, vaan sen siirrosta tulee kirjallisesti sopia. Helpoin tapa huolehtia omistajan muutoksesta on mainita liittymän siirrosta kiinteistön kauppakirjassa.

Voit ilmoittaa omistajanvaihdoksesta kätevästi sähköisellä lomakkeella ja liittää sen oheen kopion kauppakirjasta. Epäselvissä asioissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Vaihda liittymän omistajaa täällä!

4. Kaukolämpölaskujen siirtäminen

Tavallisesti kaukolämpöliittymän omistaja maksaa laskut. Poikkeuksellisesti laskut voidaan osoittaa myös esimerkiksi vuokralaiselle. Tällöin liittymän omistajan ja laskujen maksajan tulisi täyttää ja allekirjoittaa oheinen lomake.

Lomaketta ei tarvitse täyttää, jos liittymän omistaja maksaa laskut. Liittymän omistajanvaihdos: katso kohta 3.

Tutustu muuttaessasi myös näihin!

Lahti Energia ei enää itse myy sähköä, joten emme valitettavasti voi antaa sähkötarjousta. Voit pyytää tarjousta haluamaltasi sähkönmyyntiyhtiöltä.

Jos sähkönkäyttöpaikkasi on LE-Sähköverkon alueella, olet sähköverkkopalvelumme asiakas automaattisesti. Verkkopalvelusopimus muodostuu ja päivittyy aina myyntisopimuksen mukaan. Verkkopalvelun hintaan ei vaikuta se, mistä tai millaisen myyntisopimuksen olet valinnut.

Sähköliittymä mahdollistaa sähkön käytön kiinteistössä, ja siitä sovitaan paikallisen sähköverkkoyhtiön kanssa. Sähkösopimus tehdään puolestaan minkä tahansa sähkönmyyntiyhtiön kanssa. Sähkösopimuksen voi kilpailuttaa, sähköliittymää ei.

Kyllä voi. Sähkösopimukset ovat osoitekohtaisia. Sopimus voi olla voimassa samaan aikaan uudessa ja vanhassa osoitteessa, jos esimerkiksi tarvitset sähköä uudessa kodissa, vaikka asut vielä vanhassa.

Ole yhteydessä sähkönmyyjääsi. Sähkönsiirtosopimukset päivittyvät automaattisesti myyntisopimusten perusteella.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Olemme koostaneet vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka liittyvät esimerkiksi sähkösopimuksiin, laskutukseen ja OmaWattiin.

Katso kaikki yhteystietomme Katso kaikki kysymykset