Liittymisen vaiheet

Kaukolämpöön liittyessä vaiheet ovat tyypillisesti luetellun mukaiset, ellei kyseessä ole esimerkiksi kaukolämmön avaimet käteen -toimitus.

1. Suunnitelmien hyväksyminen

Tavanomaisia omakotitalon LVI-suunnitelmia lukuun ottamatta LVI-suunnitelmat lähetetään hyväksyttäväksi Lahti Energialle. Huomioittehan Lahti Energian hybridikytkentäohjeen.

2. Liittymän tilaus

Täytä liittymäntilauslomake. Mikäli herää kysyttävää, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

3. Sovitaan yksityskohdat

Kaukolämpömyyjämme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii toimituksen yksityiskohdista (esimerkiksi lämmöntoimitusviikko ja nousukulman toimitus).

4. Allekirjoitetaan sopimus

Lähetämme lämpösopimuksen allekirjoitettavaksi. Lämpösopimukselle on kirjattu lämmöntoimitusviikko, johon mennessä Lahti Energia lupaa kaukolämmön olevan valmis käyttöönotettavaksi.

5. Liittymismaksun 1. erä

Kun lämpösopimus on allekirjoitettu, laskutamme liittymismaksun ensimmäisen erän.

6. Asiakas asentaa nousukulman

Asiakas asentaa nousukulman paikoilleen rakennuksen perustusten rakentamisen yhteydessä tai tekee muun läpiviennin.

7. Liittymisreitin suunnittelu

Lahti Energian verkostosuunnittelija käy paikan päällä suunnittelemassa kaukolämpöliittymän reitin asiakkaan kanssa yhteystyössä. Asiakas osoittaa verkostosuunnittelijalle esimerkiksi tontilla sijaitsevat kaivot ja säästettävät puut tai pensaat.

8. Ilmoita mahdollisista aikataulumuutoksista

Mikäli hankkeen aikataulu muuttuu, ole meihin yhteydessä hyvissä ajoin, jotta voimme sopia uuden lämmöntoimitusviikon. Jos tiedät, kuka verkostosuunnittelijoistamme vastaa liittymäsi suunnittelusta, voit sopia aikataulumuutoksista suoraan hänen kanssaan. Kaukolämmön asiaskaspalvelu osaa ohjata yhteydenottosi oikealle henkilölle.

9. Liittymän rakentaminen

Toimitamme kaukolämmön mittauskeskukselle asti käyttövalmiiksi asennettuna, sovittuun lämmöntoimitusviikkoon mennessä.

10. Asiakas asennuttaa kaukolämpölaitteet

Asiakas hankkii ja asennuttaa kaukolämpölaitteet. Laitteet ovat asiakkaan omaisuutta ja hallinnassa.

11. Käyttöönottotarkastuksen tilaus

Asiakkaan putkiurakoitsija tilaa käyttöönottotarkastuksen.

12. Liittymismaksun 2. erä ja etäluenta

Kun kaukolämpö on otettu käyttöön, laskutamme liittymismaksun toisen erän ja tulemme asentamaan kaukolämpömittariin etäluennan.

13. Kaivuojan karkea tasaus

Täytämme liittymää varten kaivetun ojan karkealla tasauksella tontin alueella. Tontin alueen asfaltointi, vihertyöt ym. eivät sisälly liittymän toimitukseen.

14. Lopputarkastuksen tilaus

Asiakkaan putkiurakoitsija tilaa lopputarkastuksen, kun kaukolämpölaitteiden asennustyöt ovat täysin valmiit ja käyttöönottotarkastuksessa havaitut puutteet korjattu. Hyväksytty kaukolämmön lopputarkastus on edellytys rakennusvalvonnan muuttotarkastukselle.