Maakunnan lasi

Maakunnan lasi on Lahti Energian Kaukolämpö 2.0 -palvelun yrityspilottikohde. Päätös sopimuksesta oli Maakunnan lasille helppo, sillä kiinteistön vanha lämmönjakokeskus oli tiensä päässä ja sen uusiminen olisi kustantanut noin 15 000 euroa. Kertainvestoinnin sijaan Maakunnan Lasi ostaa lämpöä palveluna kiinteään kuukausihintaan. Lahti Energia vastaa sekä kaukolämpölaitteista että niiden ylläpidosta.

Paikallisena energiayhtiönä Lahti Energia palvelee Maakunnan lasia myös kiinteistöriskien hallinnassa. Maakunnan lasilla on käytössä Reiot- olosuhde- ja kulutuksenseurantapalvelu. Seuranta on tärkeää, sillä hallissa kulutetaan paljon vettä ja sähköä. Lisäksi vesiputket ovat jo vanhoja, mikä lisää putkirikkojen riskiä. Reiot paljastaa mahdolliset vesi- ja kosteusvahingot jo alkuvaiheessa. Luotettavalle asiantuntemukselle on tarvetta, sillä yrittäjän aika menee asiakaspalveluun ja yritystoiminnan pyörittämiseen.

– Maksamme lämmöstä vähemmän kuin keskimäärin viimeisen viiden vuoden aikana, kun huomioidaan kokonaiskustannukset. Samalla seuraamme aurinkopaneelien tuottoa, kiinteistön lämpötilaa ja ilmankosteutta sekä vedenkulutusta helposti sähköisen palvelun avulla miltä tahansa päätelaitteelta, vaikkapa matkapuhelimesta. Investoinnit tuovat meille pitkän tähtäimen säästöä. Kannustan muitakin jossittelijoita nopeisiin ja rohkeisiin päätöksiin energiatalouden parantamiseksi. Odottelu maksaa.

Tero Granqvist, Maakunnan Lasi