Ohjeita rakentajalle

 

1. Työmaasähkö pientaloalueella

Pientaloaluille suositellaan tonttikeskuksen asentamista kaukolämpötaloja lukuun ottamatta. Keskuksesta voidaan ottaa työmaasähkö, ja rakennuksen valmistuttua keskus toimii liittymän pääkeskuksena. Työmaakeskus asennetaan yleensä tontille rakennettuun telineeseen ja kytketään väliaikaisesti liittymiskaapeliin.

2. Työmaasähkö rivi- ja kerrostaloalueilla

Työmaakeskus asennetaan rakennustyömaa-alueelle tarkoituksenmukaiseen paikkaan. Sähköverkkoyhtiön kanssa on etukäteen sovittava, mistä verkon kohdasta työmaakeskusliittymä asennetaan.

Tilaa uusi sähköliittymä

Tilaa uusi sähköliittymä

Voit liittyä sähköverkkoon tilaamalla uuden sähköliittymän. Olethan ajoissa liikkeellä, koska liittymän suunnittelu ja rakentaminen saattavat kestää 1–6 kuukautta.

Tilaa työmaasähkö

Tilaa työmaasähkö

Työmaasähkö on määräaikainen sähköliittymä. Hintaan kuuluu sekä liittymän kytkentä että irrotus. Muistathan tilata kiinteistölle myös pysyvän sähköliittymän!

Suurenna sähköliittymääsi

Suurenna sähköliittymääsi

Tarvitset aiempaa suuremman sähköliittymän esimerkiksi silloin, jos hankit sähköauton latauspisteen tai vaihdat lämmitysmuotoa.

Pura sähköliittymäsi

Pura sähköliittymäsi

Sähköliittymä kannattaa irtisanoa, kun tiedät varmuudella, ettet tarvitse tontillasi sähköä nyt tai tulevaisuudessa. Voit myös laittaa liittymäsi ylläpitoon.

Tee pientuotantoilmoitus

Tee pientuotantoilmoitus

Sähkön pientuotannolla tarkoitetaan esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmiä. Pientuotannosta tulee aina tehdä ilmoitus paikalliselle sähköverkkoyhtiölle.

Ota sähköliittymäsi uudelleen käyttöön

Ota sähköliittymäsi uudelleen käyttöön

Voit ottaa ylläpidossa olevan sähköliittymäsi uudelleen käyttöön. Sinun tarvitsee vain tilata liittymän kytkentä ja mittarointi.

Vaihda liittymän omistajaa

Vaihda liittymän omistajaa

Vaihtuiko kiinteistön omistaja? Liittymä on irtainomaisuutta, joka ei siirry uudelle omistajalle automaattisesti, vaan sen siirrosta tulee sopia kirjallisesti.