Tee pientuotantoilmoitus

Pientuotannolla tarkoitetaan esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmiä. Sähköä voi tuottaa pienimuotoisesti myös tuuli- ja vesivoimalla. Sähkön pientuotantoa ovat kaikki teholtaan enintään 2 MVA:n tuotantolaitteistot. Pientuotannosta tulee aina tehdä ilmoitus paikalliselle sähköverkkoyhtiölle.

Näin teet pientuotantoilmoituksen

  1. Varmista kuntasi rakennusvalvonnasta, että sinulla on tarvittavat luvat pientuotantolaitoksen asentamiseen.
  2. Laitteen toimittaja tai sähköurakoitsijasi täyttää pientuotannon yleistietolomakkeen ja lähettää sen meille osoitteeseen liittymat@lahtienergia.fi. Sähköurakoitsija vastaa laitteen asentamisesta ja siitä, että laite on määräysten mukainen.
  3. Perustamme pientuotannollesi oman käyttöpaikkatunnuksen ja teemme verkkopalvelusopimuksen.
  4. Ota yhteyttä valitsemaasi sähkönmyyntiyhtiöön ylijäämäsähkön myyntiä varten. Ilmoitathan pientuotannon käyttöpaikkatunnuksen sähkönmyyjälle. Lahti Energia Sähköverkko Oy ei voi ostaa ylijäämäsähköä.
  5. Sähköurakoitsijasi tekee laitteen kytkennästä käyttöönottotarkastuksen ja toimittaa testauspöytäkirjan osoitteeseen liittymat@lahtienergia.fi. Voit halutessasi käyttää valmista pientuotannon testauspöytäkirjapohjaa. Ilmoitamme kytkentäluvasta erikseen.

Löydät pientuotannon yleistietolomakkeen täältä!

Pientuotannosta mitataan erikseen verkosta otettu ja verkkoon syötetty energia. Sähkönkäytön ja -tuotannon välillä ei ole netotusta, eli samalla tunnilla voi olla sekä verkkoon syötettyä että verkosta otettua energiaa. Lahti Energia Sähköverkko Oy aloittaa pientuotannon netotus- ja hyvityslaskentapalvelut viimeistään 1.1.2023 alkaen.