Tee pientuotantoilmoitus

Pientuotannolla tarkoitetaan esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmiä. Sähköä voi tuottaa pienimuotoisesti myös tuuli- ja vesivoimalla. Sähkön pientuotantoa ovat kaikki teholtaan enintään 2 MVA:n tuotantolaitteistot. Pientuotannosta tulee aina tehdä ilmoitus paikalliselle sähköverkkoyhtiölle.

Näin teet pientuotantoilmoituksen

  1. Varmista kuntasi rakennusvalvonnasta, että sinulla on tarvittavat luvat pientuotantolaitoksen asentamiseen.
  2. Laitteen toimittaja tai sähköurakoitsijasi täyttää pientuotannon yleistietolomakkeen ja lähettää sen meille osoitteeseen mittaus@lahtienergia.fi.
  3. Yleistietolomakkeen perusteella luomme pientuotannollesi käyttöpaikkatunnuksen ja varmistamme pientuotantolaitoksen soveltuvuuden liittämispaikkaan.
  4. Ota yhteyttä valitsemaasi sähkönmyyntiyhtiöön ylijäämäsähkön myyntiä varten. Ilmoitathan pientuotannon käyttöpaikkatunnuksen sähkönmyyjälle.
  5. Sähköurakoitsija vastaa laitteen asentamisesta ja siitä, että laite on määräysten mukainen. Sähköurakoitsija tekee laitteen kytkennästä käyttöönottotarkastuksen sekä toimittaa testauspöytäkirjan osoitteeseen mittaus@lahtienergia.fi.
  6. Kytkentäluvan myöntämiseksi pientuotantokäyttöpaikalla tulee olla sähkönmyyjän kanssa sopimus ylijäämäsähkön myyntiä varten ja tarkastuspöytäkirja tulee olla toimitettuna. Ilmoitamme kytkentäluvasta erikseen.

Tutustu seuraaviin lomakkeisiin ja liitteisiin:

  • Pientuotannon yleistietolomake
  • Pientuotannon tekniset vaatimukset
  • Pientuotannon testauspöytäkirja
  • Ohje sähköntuotantolaitteiston liittämisestä jakeluverkkoon

Löydät tarvittavat lomakkeet ja liitteet täältä!

Pientuotannosta mitataan erikseen verkosta otettu ja verkkoon syötetty energia. Sähkönkäytön ja -tuotannon välillä ei ole netotusta, eli samalla tunnilla voi olla sekä verkkoon syötettyä että verkosta otettua energiaa. Lahti Energia Sähköverkko Oy aloittaa pientuotannon netotus- ja hyvityslaskentapalvelut viimeistään 1.1.2023 alkaen.