Pura sähköliittymäsi

Voit joko irtisanoa sähköliittymäsi kokonaan tai sulkea sen väliaikaisesti.

  • Sähköliittymä kannattaa irtisanoa, kun tiedät varmuudella, ettet tarvitse tontillasi sähköä nyt tai tulevaisuudessa. Liittymän irtisanominen poistaa valmiuden käyttää sähköä ja purkaa liittymissopimuksen.
  • Liittymä kannattaa sulkea väliaikaisesti, jos saatat tarvita sähköä vielä tulevaisuudessa. Väliaikainen sulkeminen tarkoittaa, että liittymä laitetaan ylläpitoon. Näin valmius käyttää sähköä säilyy ja liittymissopimus pysyy edelleen voimassa.

Näin irtisanot sähköliittymäsi

  1. Täytä Pura sähköliittymäsi -lomake.

Liittymä irtisanotaan, kun tontilla ei ole rakennuksia, olemassa olevat rakennukset puretaan eikä tontille ole tarkoitus rakentaa uusia. Irtisanomisen jälkeen yhdelläkään tontin rakennuksella ei ole enää sähköliittymää, eli niille ei voida toimittaa sähköä. Jos tontilla tarvitaan tämän jälkeen sähköä, tulee tilata uusi sähköliittymä.

Kun liittymä on purettu, mahdollinen palautuskelpoinen liittymismaksu palautetaan liittyjälle. Palautettavasta liittymismaksusta vähennetään liittymän purkukustannukset. Liittymän purkamisesta ei tarvitse maksaa erikseen, koska purkukustannukset eivät ole koskaan suuremmat kuin palautuskelpoinen liittymismaksu.

Täytä Pura sähköliittymäsi -lomake täällä!

Oletko myymässä tonttia tai kiinteistöä?

Siinä tapauksessa liittymää ei kannata irtisanoa, vaan sen omistaja voidaan vaihtaa.

Lue lisää!

Näin suljet sähköliittymäsi väliaikaisesti

  1. Täytä Pura sähköliittymäsi -lomake.

Liittymä suljetaan väliaikaisesti useimmiten esimerkiksi vanhasta talosta, jonka tulevaisuuden käyttötarkoitus on vielä avoinna ja jossa ei tarvita sähköä lähitulevaisuudessa. Väliaikainen sulkeminen tarkoittaa, että liittymä laitetaan ylläpitoon: verkkopalvelusopimus katkaistaan, mutta liittymissopimus pysyy voimassa. Näin sähköliittymä on tarvittaessa helppo ottaa uudelleen käyttöön.  Huomaathan, että liittymän ylläpito on maksullista.

Täytä Pura sähköliittymäsi -lomake täällä!

Aiotko purkaa kiinteistölläsi olevan rakennuksen?

Huolehdithan sähköturvallisuudesta! Purkutöitä ei saa aloittaa ennen kuin urakoitsijamme on erottanut liittymän sähköverkosta.