Autosalpa nappaa sähkön auringosta

Autosalpa Lahden katolle asennettiin tänä syksynä yli 360 aurinkopaneelia. Se kattaa viidenneksen kiinteistön vuosittaisesta energiankulutuksesta.

Aurinkosähkö oli Autosalvalle itsestään selvä valinta, koska muissakin liikkeissä on ollut hyviä kokemuksia aurinkosähköjärjestelmistä.

–   Ne ovat varmoja ja huoltovapaita. Lisäksi asennus ei ole häirinnyt ollenkaan työntekoa – välillä piti ihan kysyä, että onko siellä hommat edenneet ja onko voimala jo käynnissä, myyntijohtaja Jarkko Metso kertoo.

Päivätuotto näkyy kaikille

Aurinkovoimala vie katolta 600 neliömetrin tilan, ja sen päivätuotto on julkisesti näkyvillä kaikille asiakkaille. Aurinkoisella säällä 100 kWp:n järjestelmä tuottaa parhaimmillaan 800 kilowattituntia sähköä vuorokaudessa. Asennustyö kesti muutaman kuukauden.

–   Halusimme valita varmasti oikein mitoitetun järjestelmän paikallisilta toimijoilta.  Siksi valitsimme kumppaniksemme Lahti Energian.
Aurinkosähköjärjestelmän asensi niin ikään paikallinen Lem-Kem Oy. Voimala koostuu paneelien lisäksi neljästä verkkoinventteristä ja kattotelinejärjestelmästä.

Hybridihype vallannut Lahden

Hybridiautot ovat Metson mukaan suuressa suosiossa. Lahden on vallannut varsinainen ”hybridihype”.

–   Esimerkiksi Volvon hybridien myynti kasvoi viime vuonna 20 prosenttia ja tänä vuonna 30 prosenttia – ja ensi vuonna arviolta puolet myytävistä Volvoista on ladattavia. Hybriditekniikka on yleistynyt myös muissa automerkeissä.

Metson mukaan hybridiautoilta halutaan varsinkin alhaista verotusarvoa ja hyvää tehoa. Ensimmäisinä autokaupoille ovat hänen mukaansa ehtineet esimerkiksi insinöörit ja muut sähköalan asiantuntijat, jotka ovat kiinnostuneet hybridien tekniikasta.

Tule kokeilemaan sähköautoa ti 12.11.!

Oletko kiinnostunut kokeilemaan sähkö- tai hybridiautoa? Autosalpa Lahti ja Lahti Energia järjestävät tiistaina 12.11. sähköautotapahtuman. Silloin Autosalvan tiloissa pääsee kokeilemaan maksutta sähkö- ja hybridiautoja klo 9 alkaen.

–  Mukaan ovat tervetulleita kaikki sähkö- ja hybridiautoilusta kiinnostuneet. Tapahtumassa voi rauhassa tutustua eri vaihtoehtoihin. Ostopakkoa ei ole! Metso vakuuttaa.

Lahti Energialta tapahtumassa ovat tavattavissa myyntipäällikkö Timo Kenttälä ja kehityspäällikkö Isko Lappalainen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Autosalvan vinkit vastuulliseen hybridiautoiluun

  1. Aja taloudellisesti. Suurin vaikutus auton päästöihin on kuljettajalla.
  2. Älä vie autoasi äärirajoille. Ennakoi ja harkitse.
  3. Seuraa hybridiauton ajotietokonetta. Se kertoo, milloin auto kuluttaa sähköä ja milloin polttoainetta.
  4. Käytä hybridiautojen latausmahdollisuutta – muutoin autoilun päästöt eivät vähene.
  5. Huolehdi, että lataat autoosi vihreästi tuotettua sähköä, esimerkiksi aurinko- tai tuulisähköä.
  6. Kysy autokauppiaaltasi vinkkejä vastuulliseen autoiluun.