Iitti Golfin latauspisteellä on käynyt kuhina

Iitti Golfin henkilökunnasta on tullut sähköautoilun sanansaattajia, jotka opastavat tuoreita sähköautoilijoita. Toimitusjohtaja Jukka Ryynäsellä on suuria suunnitelmia myös uudelle aurinkosähköjärjestelmälle.

Iitti Golfin parkkipaikalle asennettiin reilu vuosi sitten sähköautojen latauspiste. Suosio on kasvanut tasaisesti: golffarit lataavat sähkö- ja hybridiautojaan pisteellä lähes päivittäin. Neuvontaa on kuitenkin tarvittu, ja klubin väestä onkin tullut jo varsinaisia sähköautoilun sanansaattajia.

–  Olen huomannut monta kertaa pisteiden luona ihmettelijöitä ja mennyt auttamaan. Olen neuvonut autoilijoita lataamaan varsinkin Virran sovelluksen, sillä ilman sitä lataus ei onnistu. Valistustyötä on saanut tehdä, koska sähköautoilu on vielä niin uusi asia, Ryynänen kertoo.

Aurinkovoimalan data julkiseksi

Iitti Golfille on tulossa myös aurinkovoimala, jolla tuotetaan osa klubin energiasta. Ryynänen suunnittelee, että järjestelmän energiantuotto näkyisi lähiviikkoina reaaliaikaisesti sekä klubin infotaululla että nettisivuilla. Aurinkosähköjärjestelmän toimittavat yhteistyössä Lem-Kem Oy ja Lahti Energia.

–  Aurinkovoimala se vasta on herättänytkin mielenkiintoa! Minulta kysellään koko ajan sen tehoa ja tuottoa. Lähialueella on paljon omakotitaloasujia ja mökkiläisiä, jotka harkitsevat itselleenkin aurinkosähköjärjestelmää.

Vihreät valinnat mahdollisia

Iitti Golf sijaitsee keskellä kaunista luontoa Kymijoen ja Urajärven läheisyydessä, mikä tekee luontoarvoista tärkeitä. Alueella on asuttu pitkään ja halutaan asua vastedeskin.

–  Olemme yksi pienimmistä golf-kentistä, mutta haluamme silti näyttää esimerkkiä, kuten Lahti Energiakin tekee energiakäännöksellään. Osoitamme muille, että fiksut ympäristövalinnat ovat mahdollisia ja kannattaviakin, Ryynänen painottaa.

Hän haluaa kertoa sähköauton latauspisteistä ja aurinkosähköstä rehellisesti ja avoimesti sekä hyvät puolet että huonot puolet. Hän toivottaa kävijät tervetulleiksi paitsi golfaamaan myös rupattelemaan uusiutuvasta energiasta.

Iitti Golfin latauspiste

  • sijaitsee osoitteessa Iitintie 684.
  • mahdollistaa yhden auton latauksen kerrallaan. Lataus maksaa 0,18 euroa/kWh.
  • lataa akun täyteen 4 – 5 tuntia kestävän golfkierroksen aikana. Laitteen teho on 22 kilowattia, ja tunnin latauksella ajaa keskimäärin 150 kilometriä.
  • on osa julkista ja laajaa Virta-latauspisteverkostoa. Latausvuoro on varattavissa Virta-sovelluksesta, mutta asemaa voi käyttää myös ilman ennakkovarausta.
  • toimitettiin Lahti Energian avaimet käteen -palveluna.

Lue lisää Iitti Golfin latauspisteestä!

Lue lisää aurinkosähköjärjestelmistä!