Kesätyönä kaukolämpö

Niklas, 24, työskentelee tänä kesänä kaukolämpöverkon ylläpito- ja kunnossapitotiimissä. Lue, mitä vinkkejä hän antaa kesätyöhakuun!

Kuka olet ja miksi hait Lahti Energialle töihin?

Nimeni on Niklas ja olen 24-vuotias. Opiskelen ympäristö- ja energiatekniikkaa LAB-ammattikorkeakoulussa. Olen opiskellut nyt kolme vuotta, ja syksyllä alkaa neljäs vuosi.

Oliko sinulla aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä?

Olin täällä myös viime kesänä, joten hieman aiempaa kokemusta löytyy. Sitä ennen olen työskennellyt esimerkiksi kaupan alalla.

Millaista on olla kesätöissä Lahti Energialla? Miten poikkeusaika on vaikuttanut sinun kesätyöhösi?

Lahti Energialla on kivaa olla kesätöissä. Työkaverit ovat todella kivoja ja päivät ovat erilaisia, koska pääsen tekemään niin montaa erilaista työtehtävää. Teen töitä oman työparini kanssa.

Poikkeusaika on vaikuttanut kesätyöhöni siten, että meidät on jaettu eri taukohuoneisiin ja ihmisten välistä kanssakäymistä on rajoitettu.

Mitä olet päässyt tekemään kesätyössäsi?

Olen päässyt tekemään esimerkiksi kaukolämmön käyttökatkoksia. Lisäksi teen myös vuosittaista kaukolämpöverkoston kunnonvalvontaa sekä erilaisia asennustöitä.

Miksi sinun mielestäsi kannattaa hakea Lahti Energialle kesätöihin?

Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin, koska täällä on hyvät työsuhde-edut sekä mukava työporukka. Lisäksi työt sijaitsevat kätevän matkan päässä, jos asuu Lahden keskustassa.

Mitä vinkkejä antaisit ensi vuoden kesätyönhakijoille?

Kesätyöhön kannattaa hakea, vaikka tuntuisikin siltä, ettei varmaan pääse. Muista tehdä työhakemus huolellisesti! Jos pääset haastatteluun, mutta sinua ei valita, muista, että haastattelukin on jo hyvää kokemusta.

Teksti ja kuvat: Katri Lenni-Taattola, hallinnon harjoittelija (HR)