”Kesätyöt sujuvat myös etänä – pääsee tekemään ihan oikeita töitä!”

Viima, 21, työskentelee Lahti Energialla mittaustietojen hallintatiimin kesäharjoittelijana. Hän kertoo, miten kesätyöt ovat sujuneet poikkeusaikana ja miksi Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin.

Kuka olet ja miksi hait Lahti Energialle kesätöihin?

Nimeni on Viima ja olen 21-vuotias energiatekniikan opiskelija LUT-yliopistosta. Minulla on kaksi vuotta opintoja takana, ja syksyllä alkaa 3. vuosi. Hain Lahti Energialle kesätöihin, sillä halusin päästä oman alan kesätöihin ja minulla on Lahdessa perhettä.

Oliko sinulla aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä?

Tarkempi työnimikkeeni on toimistoalan harjoittelija. Minulla ei ollut aikaisempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä. Aiemmin olen työskennellyt esimerkiksi kaupan alalla ja rakennustyömaalla.

Millaista on olla kesätöissä Lahti Energialla?

Aloittaessani kesätyöt Lahti Energialla minulla oli hyvin tervetullut olo. Sain todella hyvän perehdytyksen työhöni heti alussa, joten pääsin aloittamaan oikean työskentelyn saman tien. Työkaverit ovat olleet todella avuliaita aina, jos on tullut jotain kysyttävää. Jo ensimmäisestä viikosta alkaen on tuntunut siltä, että minuun luotetaan täysin. Täällä on myös hyvä työyhteisö, joka helpottaa työskentelyä ja tekee siitä kivaa.

Miten poikkeusaika on vaikuttanut sinun kesätyöhösi?

Olen nyt tehnyt suurimmaksi osaksi etätyötä, kun normaalisti olisin enemmän toimistolla.  Tänä kesänä olen toimistolla oikeastaan vain kerran viikossa ja silloinkin haen lähialueilta mittarilukemia autolla. Juttelemme tiimiläisten kanssa Teamsissa ja sähköpostin välityksellä, minkä lisäksi esimies soittelee minulle aika usein ja kysyy,  miten minulla menee. Lisäksi on kiva, että täällä puhutaan myös muustakin kuin vain työasioista.

Mitä olet päässyt tekemään kesätyössäsi?

Olen päässyt tekemään tosi monipuolisesti kaikennäköistä hommaa, eikä minun ole tarvinnut tehdä vain yhtä tiettyä työtehtävää. Teen esimerkiksi mittarinluentaa ja autan muita tiimiläisiä heidän työssään, esimerkiksi laskutukseen liittyen. Työhöni kuuluu myös jonkin verran Lahti Energia Sähköverkon työtehtäviä. Enimmäkseen työni on tietokonetyötä ja Excelin käyttöä, mutta joissain tehtävissä pääsen myös esimerkiksi selvittelemään ja ratkaisemaan ongelmia.

Miksi sinun mielestäsi kannattaa hakea Lahti Energialle kesätöihin?

Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin, koska täällä saa vastuuta ja kesätyöntekijöihin luotetaan paljon. Täällä on myös hyvä työyhteisö, ja kesän aikana pääsee tekemään oikeita töitä, eivätkä työtehtävät lopu kesken. Koko ajan on tekemistä ja vaikeampiakin työtehtäviä annetaan. Lisäksi täällä sai todella hyvän perehdytyksen työhön, mikä on kiva juttu. On mukava olla osa isompaa firmaa ja tietysti on kiva päästä myös ajamaan Lahti Energian sähköautolla.

Mitä vinkkejä antaisit ensi vuoden kesätyönhakijoille?

Kesätöitä hakeakseen ei tarvitse olla aikaisempaa työkokemusta haettavasta kesätyötehtävästä. Ei kannata miettiä, ettei aiempi työkokemus riittäisi haettavaan tehtävään. Aina kannattaa hakea, sillä vastaava työkokemus ei ole se tärkein asia. Kaikesta aiemmasta työkokemuksesta on hyötyä.

Työhaastattelua varten kannattaa valmistautua ja miettiä vastaukset valmiiksi peruskysymyksiin. Haastatteluun voi mennä rennosti, kun siihen on valmistautunut hyvin. Voit myös miettiä omia kysymyksiäsi valmiiksi työhaastattelijalle.

Teksti ja kuvat: Katri Lenni-Taattola, hallinnon harjoittelija (HR)