Lahti Energian toiminta jatkuu ja kehittyy

Lahti Energia -konserni jatkaa normaalisti toimintaansa, vaikka sähkönmyynti siirtyykin uuden myyntiyhtiön Oomin nimiin.

Lue lisää muita mielenkiintoisia artikkeleita!

Järjestelyllä ei ole vaikutusta Lahti Energian muihin palveluihin, kuten esimerkiksi lämpösopimuksiin. Teollisuudelle ja muille suurasiakkaille räätälöidyt energiapalvelut säilyvät nekin ennallaan.

– Energiakäännöksemme jatkuu, eli korvaamme fossiilisia polttoaineita edelleen uusiutuvilla ja siirrymme vähäpäästöisempiin tuotantomuotoihin. Esimerkiksi sähköntuotannossa tuulivoiman osuus jatkaa kasvuaan. Lämmitysratkaisuihin luomme laajempia palvelukokonaisuuksia, kertoo Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

Aidosti lahtelaista sähköä

– Uusi myyntiyhtiö ostaa Lahti Energian voimalaitoksilla tuotettua sähköä, joten asiakkaamme saavat edelleen aidosti lahtelaista, vihreää sähköä, Seesvaara jatkaa.

Lahti Energia omistaa osan uudesta sähkönmyyntiyhtiöstä ja saa siitä tuottoa, jolla rahoitetaan kaupungin palveluita. Samanlaisesta osakkuusyhtiömallista Lahti Energialla on pitkäaikaista kokemusta muun muassa osuusvoimayhtiöistä, joissa tuotetaan osakkaille sähköä omakustannushintaan. Osakkuusyhtiömalli on todettu hyväksi, koska siinä sekä osakkaat että yhtiö voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa.

Aurinkosähkön ja latauspalveluiden
kysyntä kasvussa

– Olemme erittäin kiitollisia pitkistä asiakassuhteistamme. Pidämme hyvää huolta asiakkaistamme myös uudessa sähkönmyyntiyhtiössä, lupaa Lahti Energialta uuteen myyntiyhtiöön siirtynyt tuotepäällikkö Timo Kenttälä.

Kenttälä myy uudessa yhtiössä sähköautojen latauspisteitä, kuten aikaisemminkin.

– Tapaan edelleen aktiivisesti asiakkaita Lahden seudulla – tosin vain uuden logon alla. Sähköautojen latausratkaisujen kysyntä on nyt kovassa kasvussa, joten paikallinen konsultoiva asiakastyö on arvossaan. Minuun voi jatkossakin ottaa yhteyttä milloin vain, Kenttälä vakuuttaa.

Uuden sähkönmyyntiyhtiön tarjoamia palveluita ovat sähkön vähittäismyynti, aurinkosähköpalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä muut asiakkaiden arkea helpottavat tuotteet ja palvelut.

– Vaikka uusi yritys toimii valtakunnallisesti, säilyy myös paikallisuus, tähdentää Seesvaara. Uusi myyntiyhtiö ja Lahti Energia ratkovat jatkossa yhdessä paikallisia energiatarpeita.
Teksti: Anne Tuovinen
Kuva: Aki Loponen