Mielenkiintoisia projekteja HR-tiimissä

Hallinnon harjoittelija Katri, 23, opiskelee henkilöstöjohtamista Vaasan yliopistossa. Lue, millaisiin HR-projekteihin hän pääsi kesän aikana mukaan!

Kuka olet ja miksi hait Lahti Energialle kesätöihin?

Nimeni on Katri ja olen 23-vuotias. Opiskelen kauppatieteitä Vaasan yliopistossa ja pääaineeni on henkilöstöjohtaminen. Hain Lahti Energialle kesätöihin, sillä Lahti on minulle tuttu kaupunki ja halusin oppia lisää HR-alalta.

Tarvitsitko aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä?

Minulla oli jonkin verran aiempaa työkokemusta henkilöstöpalvelualalta erilaisista tehtävistä, mutta yrityksen sisäisestä HR:stä minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta.

Millaista on olla täällä töissä, ja miten poikkeusaika on näkynyt kesätyössäsi?

Täällä on ollut tosi mukavaa ja mielenkiintoista. Tietysti poikkeusajat ovat vaikuttaneet käytännön asioihin siten, että olen pääasiassa tehnyt töitä kotitoimistolta.

Olen positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin perehdytys työtehtäviin ja työyhteisöön onnistui etänäkin. Vaikka ihmisten tapaaminen on jäänyt vähemmälle, tiimipalavereja pidetään Teamsin välityksellä riittävän usein, esimies on yhteydessä minuun koko ajan ja HR-tehtävissä tulee juteltua aika paljon muillekin työyhteisön jäsenille.

Mitä olet päässyt tekemään?

Olen päässyt mukaan mielenkiintoisiin HR-projekteihin, ja työtehtävät ovat tosi monipuolisia. Työskentelen esimerkiksi työhyvinvoinnin, palkitsemisen ja osaamisen kehittämisen parissa, mutta teen myös paljon hallinnollista työtä, esimerkiksi työajanseurantaan liittyviä tehtäviä. Työtehtävät vastaavat todella hyvin sitä, mitä opiskelen yliopistossa.

Miksi kannattaa hakea Lahti Energialle kesätöihin?

Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin, sillä täällä pääsee oikeasti opintoja vastaaviin työtehtäviin. Kesän aikana pääsee tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä, ja välillä saa myös itse vaikuttaa työnkuvaan oman kiinnostuksen mukaan.

Työyhteisö on tosi hyvä, ja perehdytys hoidettiin erittäin hyvin poikkeustilanteesta huolimatta. Lisäksi on kivaa, että vaikka olenkin HR-tiimin kesätyöntekijä, minut on otettu mukaan tutustumaan muihinkin juttuihin, esimerkiksi kaukolämpöön.

Mitä vinkkejä annat kesätyönhakuun?

Persoonaa kannattaa tuoda hakemuksessa esiin. Muista kertoa aiemmasta työkokemuksestasi tarpeeksi tarkasti. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä, eikä tehtävään aina vaadita kokemusta vastaavista tehtävistä. Kannattaa myös miettiä valmiiksi, että miksi haluat kesätöihin juuri Lahti Energialle. Hyvä asenne on tärkeintä.

Kuva:    Kati Varis, henkilöstön kehittämispäällikkö