Monipuolisia kesätöitä ympäri Lahtea

Aaron, 21, kesätyöhön kuuluu muun muassa viheralueiden kunnossapitoa ja vieraslajien kartoitusta. Lue, mistä hän on nauttinut kesällä eniten!

Kuka olet ja miksi hait Lahti Energialle töihin?

Olen Aaro, 21-vuotias energiatekniikan opiskelija LUT:issa. Olen opiskellut nyt yhden vuoden, ja syksyllä alkaa toinen vuosi. Hain Lahti Energialle kesätöihin, koska halusin saada oman alan työkokemusta ja vanhempani asuvat Lahdessa.

Oliko sinulla aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä?

Kesätyönimikkeeni on tekninen harjoittelija, ja päätehtäväni on viheralueiden kunnossapito. Olen päässyt todella monipuolisiin hommiin. Minulla ei ollut aikaisempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä, vaan olen aiemmin ollut muun muassa varastotöissä.

Millaista on olla kesätöissä Lahti Energialla? Miten poikkeusaika on vaikuttanut sinun kesätyöhösi?

Lahti Energialla on mukavaa olla kesätöissä. Työkaverit ovat todella avuliaita, ja aina saa vastauksia kysymyksiin.

Minun työni on hyvin itsenäistä, eli poikkeustilanne ei ole juurikaan vaikuttanut työhöni. Taukohuoneessa koronan vaikutus näkyy kuitenkin siten, että porukka on jaettu eri ryhmiin, jolloin osaa työkavereista en juuri näe.

Mitä olet päässyt tekemään kesätyössäsi?

Kesätyöhöni kuuluu esimerkiksi viheralueiden kunnossapitotöitä. Työni on kuitenkin todella monipuolista, sillä pääsen mukaan myös kaukolämpöverkon kunnossapito- ja ylläpitotöihin kaukolämpötyömaille. Olen tehnyt myös vieraslajikartoitusta.

On todella kivaa, kun tässä työssä pääsee ajelemaan eri paikkoihin ympäri Lahtea. Työssä näkee hyvin erilaisia paikkoja, eikä tarvitse olla vain yhdessä paikassa koko kesää.

Miksi sinun mielestäsi kannattaa hakea Lahti Energialle kesätöihin?

Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin, koska työympäristö on mielenkiintoinen ja työkaverit ovat mukavia.

Mitä vinkkejä antaisit ensi vuoden kesätyönhakijoille?

Työhakemus ja CV kannattaa tehdä huolellisesti. Käytä niiden tekemiseen riittävästi aikaa!

Teksti ja kuva: Katri Lenni-Taattola, hallinnon harjoittelija (HR)