”Parempaa työporukkaa en voisi toivoa!”

Annika, 22, työskentelee kaukolämpöverkon suunnittelu ja rakentaminen -tiimissä suunnitteluassistentti-harjoittelijana. Lue, mitä vinkkejä Annika antaa kesätyöhakuun!

Kuka olet ja miksi hait Lahti Energialle töihin?

Olen Annika, 22-vuotias energia- ja ympäristötekniikan opiskelija Lahden LAB-ammattikorkeakoulusta. Olen suuntautunut opinnoissani yhdyskuntasuunnitteluun. Hain Lahti Energialle kesätöihin, koska energia-ala kiinnostaa ja halusin saada oman alan työkokemusta.

Oliko sinulla aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä?

Minulla ei ollut aiempaa kokemusta vastaavasta työstä eikä juurikaan pohjatietoja kaukolämmöstä. Olen aikaisemmin työskennellyt lähettämössä sekä muissa fyysisemmissä töissä, joten hyppy toimistotöihin oli suuri.

Millaista on olla kesätöissä Lahti Energialla?

Täällä työskentely on ollut todella opettavaista monesta näkökulmasta. Työ vaatii oma-aloitteisuutta ja tarkkuutta. Päivät menevät nopeasti, koska tekemistä riittää ja työtehtävät ovat vaihtelevia. Tiimissä tunsin oloni heti kotoisaksi ja tervetulleeksi ja olen onnekas, että olen päässyt osaksi tätä ammattitaitoista joukkoa. Parempaa työporukkaa ja esimiestä ei voisi toivoa!

Lahti Energialla pääsee haastamaan itseään ja oppimaan paljon uutta päivittäin. Olen suunnattoman kiitollinen kaikista saamistani opeista. Koen, että olen päässyt kesätöihin näköalapaikalle ja saamani opit ja kokemukset antavat paljon eväitä tulevaisuuteen.

Miten poikkeusaika on vaikuttanut kesätyöhösi?

Poikkeusaika ei ole juurikaan vaikuttanut työskentelyyn omalla kohdallani, koska olen ollut koko kesän töissä toimistolla. Sain perehdytyksen kädestä pitäen ja koin mielekkääksi työskennellä toimistolla. Minulla on myös Kauppakadun toimitiloissa hyvä työpiste sekä useampi näyttö käytössä, mikä helpottaa työntekoa.

Poikkeusaika on kuitenkin näkynyt toimistolla, koska suurin osa ihmisistä on etätöissä. Tästä syystä en ole päässyt kohtaamaan kaikkia kasvotusten, mutta koen, että tilanteesta huolimatta olen päässyt hyvin mukaan työyhteisöön.

Mitä olet päässyt tekemään?

Työnkuvastani on muodostunut kesän aikana hyvin monipuolinen. Varsinainen työtehtäväni on verkkotiedon parantaminen. Työ sisältää esimerkiksi tyypityksien yhdenmukaistamista ja verkkotiedon yleistä tarkentamista. Käytän työssä AutoCAD -pohjaisia ohjelmia sekä erilaisia arkistoja.

Tämän lisäksi työtehtäviini kuuluu myös suunnitelmien piirto suunnittelijan ohjeiden mukaisesti, verkkotiedon ylläpitäminen ja verkkotiedon lähettäminen ulkopuolisille suunnittelutahoille. Olen ollut myös sihteerinä työmaakokouksissa ja loppukesästä olen päässyt kokeilemaan suunnittelijan työtä kaukolämpölinjojen reittisuunnittelun merkeissä.

Käyn myös vähintään kerran viikossa työmailla. Työmaakäynnit ovat olleet opettavaisia ja kesän aikana olenkin päässyt seuraamaan usean kohteen rakentamista alkusuunnittelusta viimeistelyyn saakka.

Miksi sinun mielestäsi kannattaa hakea Lahti Energialle kesätöihin?

Suosittelen lämpimästi Lahti Energiaa työpaikkana ja työnantajana. Täällä työtehtäviin saa kattavan perehdytyksen ja työkaverit ovat aina valmiina auttamaan haasteen tai ongelman edessä. Täällä on paljon osaavia ja ammattitaitoisia ihmisiä, jotka myös mielellään jakavat osaamistaan.

Työilmapiiri on myös kannustava. Täällä annetaan haasteita ja mahdollisuuksia kehittyä alan osaajana ja omia ideoitaan saa tuoda vapaasti esille ja niitä myös kuunnellaan. Työntekijät otetaan huomioon yksilöinä ja jokaisen tarpeet huomioidaan. Minulle on välittynyt Lahti Energiasta vastuullinen ja työntekijän hyvinvoinnista aidosti kiinnostunut kuva.

Mitä vinkkejä antaisit ensi vuoden kesätyönhakijoille?

Työhakemukseen ja ansioluetteloon kannattaa panostaa, koska niiden pohjalta tehdään ensimmäiset valinnat. Tee hakemuksesta omaperäinen ja anna persoonasi näkyä, mutta muista säilyttää ammattimaisuus ja hakemuksen selkeä ulkoasu.

Osoita myös kiinnostuksesi ja innokkuutesi hakemaasi paikkaa ja työnantajaa kohtaan. Haastatteluun kannattaa lähteä avoimin mielin ja omana itsenään. Kannattaa myös pohtia vastauksia yleisimpiin työhaastattelukysymyksiin, koska se osoittaa, että hakija on motivoitunut. Voit osoittaa kiinnostuksen myös esittämällä kysymyksiä haastattelijalle. Haastattelutilanne voi olla myös tilaisuus oppia.

Hae rohkeasti, näytä innokkuutesi sekä ole oma itsesi!

Teksti: Annika Heikinoja, suunnitteluassistenttiharjoittelija
Kuva: Mirka Idänpirtti, suunnitteluassistentti
Haastattelun koordinoi: Katri Lenni-Taattola, hallinnon harjoittelija (HR)