Reiot rientää taloyhtiön apuun

Huolettavatko energialaskut, hukkaenergia tai kosteusvauriot? Reiot-palvelun avulla kiinteistön olosuhteet pysyvät hallinnassa – niin, ettei kenelläkään ole liian kylmä tai kuuma.

Reiot tarjoaa mitattua tietoa taloyhtiön päätöksenteon tueksi. Järjestelmä seuraa puolestasi huoneistojen lämpötiloja, ilmankosteutta, hiilidioksidiarvoja, veden- ja energiankulutusta sekä esimerkiksi aurinkopaneelien tuottoa.

Tiedon pohjalta on helppo parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja sisäilman laatua sekä vähentää turhaa vedenkulutusta. Järjestelmä hälyttää esimerkiksi vesivuodoista, patteriverkoston epätasapainosta tai muista häiriöistä.

Palvelu tuo taloyhtiölle merkittäviä säästöjä. Esimerkiksi älykäs lämmönsäätö voi vähentää jopa 10–15 prosenttia lämmityskustannuksista. Reiot-palvelulla taloyhtiö voi myös välttää patteriverkoston kalliin tasapainotuksen ja korjata sen sijaan vain yksittäiset ongelmakohdat, mikä säästää tuhansia euroja.

Mittaustietoa vaikka mökkilaiturille

Voit seurata kiinteistötietoa millä tahansa päätelaitteella, esimerkiksi älypuhelimella, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella. Saat käyttöösi jatkuvasti päivittyvät, selkeät seurantanäkymät. Lisäksi voit ladata kiinteistösi olosuhteista erillisiä raportteja, kuten vuosi- tai kuukausivertailuja. Keskimääräistä mittaustietoa voidaan tarjota reaaliaikaisesti myös taloyhtiön asukkaille: esimerkiksi porraskäytävään voidaan sijoittaa halutessasi infonäyttö asukasviestintää varten.

Edullinen asennus, langattomat laitteet

Palvelu on yksinkertainen, edullinen ja nopea ottaa käyttöön. Mittaustietoa voidaan kerätä esimerkiksi langattomilla olosuhdeantureilla, jotka kytketään LoRaWAN-verkkoon. Antureiden asennus vie vain muutaman minuutin asuntoa kohden, ja siitä huolehtii puolestasi joko Lahti Energian asiantuntija tai taloyhtiösi huoltohenkilö. Asumisolosuhteista saadaan tilannekuva jopa muutamassa päivässä. Järjestelmä voidaan myös yhdistää jo olemassa oleviin mittauslaitteisiin.

Voit hankkia Reiot-palvelun joko kuukausimaksulla tai kertainvestointina. Edullisimmillaan palvelu maksaa vain kahvipaketin verran kuukaudessa asuntoa kohden. Kokeile aluksi vaikkapa kiinteistön lämpötilojen ja kosteuden mittaamista ja laajenna vasta myöhemmin esimerkiksi energian ja veden kulutuksen seurantaan.

FAKTA: Mikä ihmeen Reiot?

  • Reiot on älykäs kiinteistötiedon hallintajärjestelmä, joka mittaa kiinteistön asumisolosuhteita ja energiankulutusta.
  • Lyhenne tarkoittaa ”Real-estate IoT” ja ”Rethink IoT”. Se taipuu suomeksi myös ”Reijoksi”.
  • Reiot auttaa optimoimaan kiinteistöjen olosuhteita, säästämään energiaa ja ennakoimaan mahdollisia ongelmia.
  • Se on myös ympäristöystävällinen valinta.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Jarmo Virtanen
myyntipäällikkö
Lahti Energia
044 721 5827